Θεσσαλονίκη: Μάχη για να μη γίνει Μπέργκαμο - «Πιέζεται» και η Λάρισα

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρά το lockdown τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται και τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας εξαντλούνται με ταχύ ρυθμό.

Κορωνοϊός: Όλα θα κριθούν τις επόμενες 7-10 ημέρες

Οι ιδιωτικές κλινικές της πόλης υποδέχονται πλέον ασθενείς που πάσχουν από άλλες σοβαρές παθήσεις και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ώστε να απελευθερωθούν κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς.

Την ίδια ώρα, το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και το υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο του στρατιωτικού νοσοκομείου ενδέχεται να μετατραπούν σε κλινικές νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό που δε χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Κορωνοϊός: Σκέψεις να μετατραπεί το Βελλίδειο σε ΜΕΘ

Εικόνες Μπέργκαμο στη Θεσσαλονίκη

Η εικόνα στη συμπρωτεύουσα με τις σκηνές που είναι στημένες έξω από τα νοσοκομεία της πόλης φέρνει στο μυαλό τον εφιάλτη του Μπέργκαμο. Μέχρι στιγμής τα αντίσκηνα χρησιμοποιούνται για την διενέργεια τεστ, ώστε να μην μπαίνουν μέσα στα κτίρια άνθρωποι που παρουσιάζουν συμπτώματα. 

κορωνοϊός Θεσσαλονίκη

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού.

Στην κρίσιμη μάχη ρίχνονται και οι ιδιωτικές κλινικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη μόνο χθες, Τετάρτη, διασωληνώθηκαν 25 ασθενείς και έγιναν 86 εισαγωγές ασθενών με Covid-19, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 777 κρούσματα, τα περισσότερα σε όλη τη χώρα.

Κορωνοϊός: Κατέληξαν 20 ασθενείς μέσα σε λίγες ώρες

Γέμισαν σχεδόν όλες οι ΜΕΘ στη Λάρισα

Οριακή είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς κλίνες και ΜΕΘ φαίνεται να γεμίζουν μέρα με τη μέρα, ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό, οπως δήλωσε ο πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη, οι οκτώ κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας άδειασαν, όμως σήμερα παραμένει κενή μόνο μία. Σύμφωνα με τα στοιχεία 9 στις 10 διακομιδές ασθενών είναι με κορωνοϊό.

Την Τετάρτη στην Π.Ε. Λάρισας καταγράφηκαν 137 κρούσματα, ενώ σημειώθηκαν και δύο θάνατοι τις τελευταίες ώρες.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Λάρισας

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση του νοσοκομείου:
Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την αντοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στα πλαίσια της εφημερίας, ξεκαθαρίζονται τα εξής:

Το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό Προσωπικό καθόλη την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με ιδιαίτερη αυταπάρνηση, αλτρουισμό και πλήρη ομοψυχία, έχει αντιμετωπίσει από την πρώτη στιγμή την αυξημένη κίνηση περιστατικών .
Η δυναμικότητα του ΓΝΛ ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 46 κλίνες για θετικά περιστατικά Covid-19, 16 για ύποπτα, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ-Covid για το Νοσοκομείο μας έχουν φτάσει στις 20.

Η θεαματική αύξηση του αριθμού των κλινών Covid-19 του Νοσοκομείου μας με την συνεχή και επιτυχημένη αντιμετώπιση των απαιτήσεων σε νοσηλεία, μάς οδηγεί στην πλήρη αμφισβήτηση των δημοσιευμάτων που αναφέρουν αδυναμία εφημερίας από το ΓΝΛ.

Η προσπάθεια από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ συνεχίζεται και τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν συμβάλλουν στον αγώνα όλων για τη θωράκιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής απέναντι στην Covid-19.
 


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top