Lockdown: Τι ισχύει με take away και delivery μετά τις 21:00

Πότε επιτρέπεται να παίρνετε φαγητό και ποτό σε πακέτο

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery μετά την ανακοίνωση Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας από την ερχόμενη Παρασκευή εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας 9 μ.μ έως 5 π.μ!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κατά τις ώρες 21.00- 05.00, δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery).

Η παραλαβή από τα καταστήματα που είναι σε λειτουργία (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους. Ωστόσο, για τους πολίτες δεν αποτελεί αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να στείλει SMS μόνο και μόνο για να πάει σε ένα εστιατόριο και να πάρει φαγητό για το σπίτι. Μπορεί, όμως, επιστρέφοντας από τη δουλειά του να σταματήσει σε ένα εστιατόριο και να αγοράσει φαγητό σε πακέτο. Εννοείται ότι θα έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι τις ώρες αυτές μετακινείται για λόγους εργασίας. 

Yπενθυμίζεται ότι κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιρέσεις θα υπάρχουν μόνο για λόγους εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη), σημαντικούς λόγους υγείας, όπως και για βόλτα με το κατοικίδιο και αυτό σε μικρή απόσταση από την κατοικία.

 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top