Χτυπάει… ηλεκτρονικό κουδούνι για τα σχολεία

Τηλεκπαίδευση για Λύκεια και Γυμνάσια, κανονικά δημοτικά και νηπιαγωγεία

Ηλεκτρονικά θα χτυπήσει το κουδούνι για χιλιάδες μαθητές της χώρας από σήμερα και για τρεις εβδομάδες.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς τους κορωνοϊού, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργούν με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και κάλυψη νέας διδακτικής ύλης.

Κορωνοϊός: Πιέζεται έντονα το ΕΣΥ – 69 θάνατοι το τελευταίο 48ωρο

Η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Lockdown: Ξεκινά από αύριο η τηλεκπαίδευση – Οι ώρες των μαθημάτων

Σε αντίθεση με τις δομές τις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια -στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά δηλαδή- συνεχίζεται κανονικά η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Δια ζώσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Δεύτερη μέρα lockdown: Πόλη - φάντασμα η Αθήνα

Για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους υπάρχει πρόβλεψη για άδεια μετακίνησης. Ειδικότερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν προμηθευτεί από τον διευθυντή τους βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους.

Όσο για τους κηδεμόνες, που θα συνοδεύουν τα μικρά παιδιά, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, με τον αριθμό 4.

Τέλος, όσον αφορά τα ΑΕΙ, συνεχίζουν τη λειτουργία τους με τηλεκπαίδευση και αναστέλλεται κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία, πρακτική άσκηση, εξετάσεις με φυσική παρουσία και η λειτουργία βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα απαγορεύονται οι ημερίδες, τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις εντός των Πανεπιστημίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top