Κορωνοϊός: Πιέζεται έντονα το ΕΣΥ – 69 θάνατοι το τελευταίο 48ωρο

684 εισαγωγές στα νοσοκομεία μέσα στο σαββατοκύριακο

1.914 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2020

Τα όρια των ασθενών και του συστήματος υγείας δοκιμάζει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε για την Κυριακή αριθμό κρουσμάτων κάτω από 2.000 (συγκεκριμένα στα 1.914), ωστόσο η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ολοένα και αυξάνεται.

Κορωνοϊός: «Ένας στους δύο που μπαίνουν στις ΜΕΘ χάνει τη ζωή του»

Οι διασωληνωμένοι, λόγω κορωνοϊού, έχουν φράσει τους 228, με μέση ηλικία τα 66 έτη, ενώ οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοκοσομεία το σαββατοκύριακο ανήλθαν σε 684.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.063 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 734 είναι κατειλημμένες και 329 κενές (ποσοστό 31%).

Lockdown: Ξεκινά από αύριο η τηλεκπαίδευση – Οι ώρες των μαθημάτων

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών μέσα σε ένα 48ωρο προκαλεί σοκ, καθώς 69 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σαββατοκύριακο, δηλαδή έναν νεκρό ανά περίπου 45 λεπτά!

Οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως η εικόνα θα γίνει πιο «σκληρή» και πως οι αριθμοί θα αυξηθούν, καθώς το νέο κύμα κορωνοϊού, που σαρώνει τη χώρα, δε θα ανακοπεί πριν από τις περίπου 20 Νοεμβρίου, όταν και θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά τα αποτελέσματα του lockdown.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top