Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία

Μια νοσοκόμα φέρεται να «έσπειρε» τον ιό

κοριτσακι

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό 10 κρουσμάτων κορωνοϊού σε παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία.

Κορωνοϊός: 715 νέα κρούσματα, 95 διασωληνωμένοι και επτά νεκροί σε μια μέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, τα 10 παιδιά που βρέθηκαν θετικά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα στο κέντρο αποθεραπείας. Ο φορέας που «έσπειρε» τον ιό φέρεται να είναι μια νοσοκόμα, η οποία στο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνεται καθημερινά από το προσωπικό, απέκρυψε το γεγονός ότι δύο ημέρες πριν, είχε εμφανίσει πολύ σοβαρά συμπτώματα η αδελφή της.

Θεσσαλονίκη: Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο και ιερείς χωρίς μάσκα

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, επεσήμανε ότι έχουν απομονωθεί όλα τα θετικά κρούσματα και έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Συνέλαβαν αστυνομικό που «έσπασε» την καραντίνα και διασκέδαζε σε club

Τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά παρακολουθούνται διαρκώς και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, ενώ η περίοδος απομόνωσης των 14 ημερών ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο.

Όσον αφορά τη νοσοκόμα, η πρόεδρος του κέντρου επισήμανε ότι θα γίνει έρευνα και θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει η νομοθεσία.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top