Κορωνοϊός: Έρχεται μάσκα παντού και νυχτερινό lockdown

Πιθανό διάγγελμα από Μητσοτάκη το απόγευμα

Ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα μέτρα που εξετάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές μετά από τα σχεδόν 1.500 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν μέσα σε δύο μέρες στη χώρα. Πλέον αναπόφευκτη φαντάζει η χρήση μάσκας παντού, αλλά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στα πρότυπα του Παρισιού. Δεν αποκλείεται μάλιστα τα νέα μέτρα να ανακοινωθούν μέσα στη μέρα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με διάγγελμα. 

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκονται Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η Καστοριά πέρασε στο επίπεδο του κόκκινου συναγερμού, με αποτέλεσμα να επιβληθεί τοπικό lockdown.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι» της Επιτροπής

Επίσης, χθες, ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο και μετά την ανακοίνωση των 865 κρουσμάτων ζήτησε να ενημερωθεί αμέσως για την κατάσταση. Έτσι σήμερα το πρωί πιθανόν θα έχει νέα τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα επιβληθούν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει τηλεδιάσκεψη σήμερα και με τους περιφερειάρχες. Πάντως το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων αναμένεται να δώσει το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει 40χρονος ασθενής - «Έφτασα κοντά στον θάνατο»

Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση μάσκας και το νυχτερινό lockdown δε θα ισχύσουν μεμονωμένα, αλλά θα ενταχθούν στις προβλέψεις του χάρτη επικινδυνότητας για όλες τις περιοχές που μπαίνουν σε επίπεδο πορτοκαλί συναγερμού.

Κορωνοϊός: Έφτασαν τα 865 τα κρούσματα - 331 στην Αττική!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα από τη 01:00 έως τις 05:00 το πρωί. Προς το παρόν δεν εξετάζεται το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης πριν από τα μεσάνυχτα.

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό

Ένα βήμα πριν από το lockdown, σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λέσβος, Σάμος, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πέλλα, Σέρρες, Λάρισα, Βοιωτία και ορισμένα νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας, ο οποίος αναθεωρείται σε καθημερινή βάση. 

Χαρδαλιάς από την Καστοριά: Έχουμε επιθετική έξαρση του κορωνοϊού

Δεν αποκλείεται μάλιστα, κάποιες από αυτές τις περιοχές μέσα στις επόμενες μέρες να… «κοκκινίσουν», με την κυβέρνηση να έχει θέσει στόχο να μην περάσει στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού η Αττική και η Θεσσαλονίκη. 

Γκάζι: Καταγγελία για μυστικά πάρτι κορωνοϊού σε γνωστά μπαρ της Αθήνας

Η ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι διάχυτη σε όλη την Ευρώπη, γι’ αυτό και στις 29 Οκτωβρίου θα γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με αντικείμενο την πανδημία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top