Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι» της Επιτροπής

Ρεκόρ κρουσμάτων σημείωσε η χώρα μας

Έκρηξη κρουσμάτων σημείωσε σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, η χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 865 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έξι θανάτους. Από αυτά, τα 331 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 181 στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός: Έφτασαν τα 865 τα κρούσματα - 331 στην Αττική!

Δύο σημαντικές συσκέψεις πραγματοποίησαν σήμερα οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής. Η αυξητική τάση στα κρούσματα έφερε και πάλι στο «τραπέζι» προτεινόμενα μέτρα, τα οποία αναμένεται να περιορίσουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. 

Αυτά τα μέτρα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί και η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Σχετικά με το πρώτο μέτρο, οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς κανένα πρόβλημα νωρίς το πρωί.

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει 40χρονος ασθενής - «Έφτασα κοντά στον θάνατο»

Όσον αφορά στην καθολική χρήση της μάσκας, υπάρχουν ακόμα κάποιες διαφωνίες, οι οποίες αναμένονται να λυθούν μέχρι και την Παρασκευή. Το θέμα που φαίνεται να ταλανίζει την Επιτροπή είναι το πώς θα χρησιμοποιείται η μάσκα στην εστίαση, αν για παράδειγμα σε ένα εστιατόριο ο πελάτης θα πρέπει να τη φοράει ακόμα και στο τραπέζι. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top