Γκάζι: Καταγγελία για μυστικά πάρτι κορωνοϊού σε γνωστά μπαρ της Αθήνας

Μεταφέρουν τους πελάτες σε άλλους ορόφους μετά τα μεσάνυχτα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για πάρτι που γίνονται σε Airbnb διαμερίσματα

Με την απειλή των τοπικών lockdown να κρέμεται πάνω από αρκετές περιοχές της χώρας, μετά από την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, κάποιοι φαίνεται ότι δεν πτοούνται και συνεχίζουν να παραβιάζουν τα μέτρα. 

Οι καταγγελίες για κρυφά πάρτι ή για καταστήματα εστίασης που δεν τηρούν το ισχύον ωράριο, δηλαδή μέχρι τις 00:00 τα μεσάνυχτα, αυξάνονται συνεχώς, την ώρα που η εικόνα της πανδημίας στη χώρα όλο και χειροτερεύει. 

Τζιτζικώστας: «Η Θεσσαλονίκη οδεύει προς lockdown»

Αναγνώστης του star.gr αποκαλύπτει πως τρία γνωστά νυχτερινά μαγαζιά στο Γκάζι παραμένουν ανοιχτά και μετά τα μεσάνυχτα, σε έναν άτυπο κλεφτοπόλεμο με τις αρχές. Σε ένα από αυτά, μάλιστα, υπάρχει πλαϊνή πόρτα, από όπου φεύγουν οι θαμώνες, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί. 

Οι ιδιοκτήτες όταν οι δείκτες των ρολογιών δείξουν 00:00 σβήνουν τα φώτα και μαζεύουν τραπεζοκαθίσματα, αλλά μεταφέρουν τα… πάρτι είτε στα υπόγεια, είτε σε άλλους ορόφους, όπου δεν υπάρχει οπτική επαφή με τον εξωτερικό χώρο. 

Βατόπουλος για κορωνοϊό: «Θα αυξηθούν οι διασωληνώσεις και οι νεκροί»

Εκεί φυσικά δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας, ούτε απόσταση, ούτε μάσκα και οι χώροι αποτελούν πραγματικές υγειονομικές βόμβες. Οι πελάτες, μάλιστα, ανεβάζουν και stories στα social media σα να μη συμβαίνει τίποτα. 

Πάρτι μέσω μηνυμάτων στη Θεσσαλονίκη 

Κρυφά πάρτι τις μεταμεσονύχτιες ώρες διοργανώνονται όμως και στη Θεσσαλονίκη, σε υπόγεια καταστημάτων διασκέδασης και σε ιδιωτικές ταράτσες. 

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, μετά τις 00:30, μόλις τα φώτα των καταστημάτων σβήσουν και οι κεντρικές είσοδοι κλειδώσουν, κάποιοι παραμένουν και ξεφαντώνουν στα κρυφά. 

Κορωνοϊός: Τα 667 κρούσματα φέρνουν μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Το κάλεσμα σε αυτά τα… «πάρτι» γίνονται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα και οι καλεσμένοι μαθαίνουν για το πού θα γίνει το πάρτι λίγο πριν ξεκινήσει, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διαρροής. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα πάρτι αυτά πηγαίνουν άτομα από συγκεκριμένες επαφές και επιχειρείται να κρατηθούν σε στενό κύκλο για να μη φτάσουν στα… «αυτιά» των αρχών. 

Συναγερμός σε εργοστάσιο στη Χαλκίδα - Βρέθηκαν 8 κρούσματα κορωνοϊού

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μαζεύουν κόσμο. Περίπου 50 – 60 άτομα χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ξεφαντώνουν, με τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού να είναι μεγαλύτερος από ποτέ. 

Πάρτι γίνονται και σε ιδιωτικές ταράτσες, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας και φυσικά τα ίδια μέτρα προστασίας από τις αρχές και όχι από τον κορωνοϊό. 

Νοικιάζουν Airbnb και διοργανώνουν παράνομα πάρτι εν μέσω πανδημίας

Πρόσφατα ένα τέτοιο πάρτι έγινε σε ταράτσα στην πλατεία Ναυαρίνου που κράτησε μέχρις τα ξημερώματα και αναστάτωσε τους περίοικους. 

Επίσης το περασμένο Σάββατο, πάρτι με περίπου 1.500 άτομα έγινε στο προαύλιο του ΑΠΘ, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. 

Χρυσοχοΐδης: «Η Θεσσαλονίκη είναι σε δύσκολη κατάσταση»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έκανε και ο ίδιος έκκληση στους Θεσσαλονικείς να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκα. 

«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον ιό. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, είναι βέβαιο πως μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτόν», είπε. 

Κορωνοϊός: Πολύ κοντά στο lockdown Σέρρες και Καστοριά

Προειδοποίησε τέλος πως η αστυνομία θα συνεχίσει τους αυστηρούς ελέγχους και δε θα ανεχθεί «τους λίγους ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα, παραβαίνοντας τις οδηγίες των επιστημόνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top