Βατόπουλος για κορωνοϊό: «Θα αυξηθούν οι διασωληνώσεις και οι νεκροί»

Οι εστίες του COVID-19 είναι πολλές

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των επιστημόνων για τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα είναι έκδηλος, μετά και από την ανακοίνωση των χθεσινών 667 νέων κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: Τα 667 κρούσματα φέρνουν μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Τον προβληματισμό αυτό εξέφρασε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε την επιβολή ακόμα και απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. 

«Οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα», τόνισε ο καθηγητής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και προειδοποίησε πως «όσο αυξάνονται τα κρούσματα μετά από κάποιες ημέρες, θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί».

Συναγερμός σε εργοστάσιο στη Χαλκίδα - Βρέθηκαν 8 κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό είναι πλέον σχετικά μικρή, καθώς, όπως είπε, οι νέοι είναι αυτοί που μεταδίδουν τον ιό στους μεγαλύτερους. 

Έδωσε ακόμα μια πρώτη γεύση γι’ αυτά που θα συζητηθούν σήμερα στη σύσκεψη που θα γίνει, απόντος του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

Κορωνοϊός: Πολύ κοντά στο lockdown Σέρρες και Καστοριά

«Άλλα μέτρα πλέον, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να πειστεί ο πληθυσμός να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται.

Κορωνοϊός: Σε απόσταση αναπνοής από το πορτοκαλί στάδιο η Θεσσαλονίκη

Εξήγησε πάντως πως δεν προδικάζει τις αποφάσεις της Πολιτείας και πως για την επιστημονική κοινότητα είναι σαφής ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, με αποστάσεις, μάσκες και υγιεινή των χεριών. 

Χαρδαλιάς: Να μην παίζουν ορισμένοι ασυνείδητοι με το ενδεχόμενο lockdown  

Σύμφωνα με πληροφορίες τυχόν νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα αφορούν στα Ιωάννινα, όπου υπάρχουν 263 ενεργά κρούσματα, την Καστοριά με 124 κρούσματα, τη Θεσσαλονίκη με 652, αλλά ενδεχομένως και την Αττική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top