Χαρδαλιάς από την Καστοριά: Έχουμε επιθετική έξαρση του κορωνοϊού

Κρίσιμη η κατάσταση - Διαφορετικά τα χαρακτηριστικά του β΄ κύματος    

Τι δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Καστοριά και άλλες περιοχές της χώρας    

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

Χαρδαλιάς: Να μην παίζουν ορισμένοι ασυνείδητοι με το ενδεχόμενο lockdown  

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, δήλωσε  «ότι δε θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή, η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη».  Πρόσθεσε όμως ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».

Κορωνοϊός: Στο επίκεντρο η Βόρεια Ελλάδα - Οι νέες εστίες

«Η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη» δήλωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,  ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με "κλάστερς" που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». 

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε τέλος κρίσιμη την κατάσταση και δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top