Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

Το προκλητικό σόου του ευρωβουλευτή έξω από το Εφετείο

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πλην της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής και καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός μετά από διάσκεψη τριών ωρών.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας, η πρόεδρος ανέφερε στο σκεπτικό της ότι «Παρότι εικόνες μεροληψίας πρέπει να στηρίζονται σε συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία εμφανώς να προκαλούν δυσπιστία και όχι υποκειμενικά. Ο Ιωάννης Λαγός ισχυρίζεται ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από ΜΜΕ, ΠτΔ, κόμματα και συγκεντρωμένο πλήθος.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα περιστατικά διεπράχθησαν από εξωγενείς και εκτός της σφαίρας επιρροής του δικαστηρίου αρχές. Δεν προέκυψαν ενέργειες οι παραλείψεις του δικαστηρίου».

Το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη στις 11 το πρωί και η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών.

Το προκλητικό σόου του Γιάννη Λαγού έξω από το Εφετείο

Σε ένα ακόμα προκλητικό σόου επιδόθηκε ο Γιάννης Λαγός  το πρωί της Δευτέρας έξω από το Εφετείο.

Δείτε στο βίντεο τις προκλητικές δηλώσεις του Γιάννη Λαγού έξω από το Εφετείο το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του μέσα από το πλήθος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, ενώ ο ευρωβουλευτής χτυπούσε και τα παράθυρα του αυτοκινήτου του, χωρίς ωστόσο οι αστυνομικοί να του επιτρέψουν την είσοδο. Εν τέλει εισήλθε στο δικαστήριο από το υπόγειο πάρκινγκ.  

Φυσικά ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτή την πρόκληση, αλλά επιδόθηκε και σε ακόμα ένα σόου μετά τη διακοπή του δικαστηρίου. Ο ίδιος βγήκε μόνος του έξω και άρχισε να φωνάζει στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως θα πάει την υπόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Η τρίτη έδρα που αλλάζει σε μια μέρα. Το υποσχέθηκα. Θα τους κάνω να μην ξέρουν από πού θα φύγουν. Δίκαια και νόμιμα. Εκμεταλλευτηκαν 67 αθώες ψυχές. Εμάς και τις οικογένειές μας» φώναζε ο Γιάννης Λαγός, συνοδευόμενος από τους υποστηρικτές του.

«Θα τους κρίνουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια» συνέχισε ο Λαγός, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, που βρίσκονταν έξω από το Εφετείο.

Έπειτα από λίγη ώρα επέστρεψε και ζήτησε να κάνει κανονικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους, χωρίς να... φωνάζει!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top