ΕΛ.ΑΣ.: Απαγορεύει τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών

Τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα έξω από το Εφετείο απαγορεύει η ΕΛ.ΑΣ.

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, εν αναμονή του δελτίου Τύπου.

Ανοιχτός ο δρόμος για τις επόμενες εκλογές στη Χρυσή Αυγή

Ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός, απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. 

«Το πρωί της Δευτέρας στις 9 στο εφετείο γκρεμίζουμε ΟΛΑ τα ψέματα μιας φοβισμένος ομάδας ανθρωπάκων που εκτελώντας εντολές καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου. δεν με φοβίζετε. ποτέ δεν θα πάρετε αυτή την χαρά», έγραψε ο Γιάννης Λαγός.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα δώσει το παρών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Το τεστ κορωνοϊού ήταν καθαρό. Ο δρόμος για Ελλάδα είναι ανοιχτός. Δευτέρα 12/10 στις 10 το πρωί θα κοιτώ στα μάτια την Λεπενιωτη απαριθμώντας τα δικαστικά εγκλήματα της εις βάρος 67 ΑΘΩΩΝ», έγραψε ο Γιάννης Λαγός, ενώ σε άλλη ανάρτησή του καλεί σε συγκέντρωση «Εθνικιστών» έξω από το Εφετείο».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι στην δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία στις 7 Οκτωβρίου κρίθηκε ομόφωνα από δικαστήριο ως εγκληματική οργάνωση.

Το βάρος πλέον πέφτει στα ελαφρυντικά που έχουν αιτηθεί οι καταδικασθέντες, αφού από αυτά κρίνεται η επόμενη μέρα της διαδικασίας καθώς και οι ποινές που θα επιβληθούν στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Παπάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Ματθαιόπουλος).

Οι δικαστές μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα θα γνωστοποιήσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα. Από το αν θα δεχθούν ελαφρυντικά ή αν θα κρίνουν πως οι καταδικασθέντες, λόγω επικινδυνότητας δράστη και δράσης κ.α, δεν δικαιούνται, θα προσδιοριστεί και το ύψος των ποινών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την Αστυνομία και αύριο (Δευτέρα 12 Οκτωβρίου) στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση - στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

- Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
- Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top