Δίκη Χρυσής Αυγής- Εισαγγελέας της έδρας: «Παραμένω πιστή στην πρότασή μου»

Η απάντηση της Αδ.Οικονόμου στις αντιδράσεις συνηγόρων των κατηγορούμενων

Ξεκίνησε σήμερα στις 11:00 η συνεδρίαση του δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για τα ελαφρυντικά και τις ποινές των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου να τοποθετείται σχετικά με τις χθεσινές αντιδράσεις.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτά είναι τα κωμικοτραγικά ελαφρυντικά των χρυσαυγιτών

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ακούστηκαν τα αιτήματα των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Αντιδράσεις υπήρξαν όμως από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, όταν η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους εκτός από τρεις (Κουκούτση, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο), οι οποίοι είχαν αιτηθεί συγκεκριμένη ελαφρυντική περίσταση με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα. Τότε, οι συνήγοροι των υπολοίπων ζήτησαν να αναγνωριστεί και στους δικούς τους εντολείς το ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για να καταθέσουν το αίτημα.

Χρυσή Αυγή: Το δικαστήριο αποφασίζει σήμερα για τα ελαφρυντικά

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε τον λόγο, προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την πρόταση της επί των ελαφρυντικών.

Μαρία Λεπενιώτη:Η δικαστής που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση» είπε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας Α.Οικονόμου σημείωσε επίσης χθες, πως θα ήταν αντιφατικό να δοθούν ελαφρυντικά στους υπόλοιπους κατηγορουμένους, καθώς κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top