Χρυσή Αυγή: Το δικαστήριο αποφασίζει σήμερα για τα ελαφρυντικά

Ξεκινά στις 11:00 η ακροαματική διαδικασία

Συνεχίζεται και σήμερα η συνεδρίαση του δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για τα ελαφρυντικά και τις ποινές των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Χθες ακούστηκαν τα αιτήματα των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης για την αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Χρύση Αυγή: Έτσι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή

Σήμερα η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, όπου θα συζητηθούν εκ νέου τα ελαφρυντικά και θα γίνουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. 

Στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά και το δικαστήριο θα συζητήσει για τις ποινές. Τέλος η εισαγγελέας θα κάνει εισήγηση για το ύψος των ποινών, οι οποίες θα ανακοινωθούν στους κατηγορούμενους. 

Και να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας "τη γλιτώνει" η Χρυσή Αυγή!

Πάντως υπάρχει ένα σενάριο να μη γίνει ούτε σήμερα η ανακοίνωση των ποινών και να μετατεθεί για τη Δευτέρα, οπότε και θα δούμε ποιοι τελικά θα οδηγηθούν στη φυλακή. 

Χθες η εισαγγελέας της έδρας Α. Οικονόμου ζήτησε αρχικά να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά για όλους όσοι κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάχη των ποινών - Τα δύο σενάρια

Εξαίρεσε μόνο τους πρώην βουλευτές Κουκούτση, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο, οι οποίοι είχαν αιτηθεί συγκεκριμένη ελαφρυντική περίσταση με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα. Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων των υπόλοιπων κατηγορουμένων που ζήτησαν να αναγνωριστεί το ίδιο ελαφρυντικό και για τους πελάτες τους. 

Η κυρία Οικονόμου σημείωσε πως θα ήταν αντιφατικό να δοθούν ελαφρυντικά στους υπόλοιπους κατηγορουμένους, καθώς κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για να υποβάλουν το ίδιο αίτημα οι συνήγοροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτά είναι τα κωμικοτραγικά ελαφρυντικά των χρυσαυγιτών

Κατόπιν η εισαγγελέας στη νέα της πρόταση ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για όσους κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα ή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όχι όμως για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη, τον Λαγό, τον Παναγιώταρο, τον Παπά, τον Γερμενή και τον Ματθαιόπουλο. Επίσης ζήτησε να μην αναγνωριστεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, τους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Λουκμάν, τους συνεργούς στη δολοφονία Φύσσα, τους καταδικασθέντες για τις επιθέσεις στο Συνεργείο και για την επίθεση στους αλιεργάτες και τους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ.

Έτοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε όταν της ζητηθεί να προχωρήσει σε συλλήψεις όσων κριθούν ότι πρέπει να μεταφερθούν στις φυλακές. 

Μάγδα Φύσσα: «Δικαιώθηκε η ελληνική κοινωνία»

Η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν διακριτικό κλοιό γύρω από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής και με το που δοθεί η εντολή είναι έτοιμοι να τους συλλάβουν. 

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: «Είμαι στο πλευρό της Μάγδας… μάνα κράτα γερά»

Στην περίπτωση που τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντισταθούν, τότε θα γίνει βίαιη προσαγωγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top