Θεσσαλονίκη: Βασάνιζαν 5χρονο αγοράκι γιατί ήταν… άτακτο

Έσβηναν πάνω του τσιγάρα και χτυπούσαν το κεφάλι του στον τοίχο

Ανατριχίλα προκαλεί η είδηση ότι ένα πεντάχρονο αγοράκι από τη Θεσσαλονίκη υποβαλλόταν σε απάνθρωπα βασανιστήρια από την ίδια τη μητέρα του και τον σύντροφό της. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η 25χρονη μητέρα και ο 46χρονος σύντροφός της βασάνιζαν με φρικτό τρόπο το αγοράκι, γιατί ήταν άτακτο. 

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώ το παιδί σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια. 

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, ο 46χρονος Αιγύπτιος εμπλέκεται και σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών, έχει καταφέρει να διαφύγει και αναζητείται. 

Ο άνδρας φέρεται να χτυπούσε το παιδί, να έκαιγε τσιγάρα πάνω στο κορμάκι του και να χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Και όλα αυτά μπροστά στη μητέρα του, η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τον σταματήσει. 

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση και για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή κατ’ εξακολούθηση. 

Η μητέρα από την άλλη κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 46χρονος Αιγύπτιος φέρεται να έβαζε το παιδί τιμωρία στο πατάρι, του κατέβαζε τα εσώρουχα και το απειλούσε ότι θα του κόψει τα γεννητικά του όργανα. 

Βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η 25χρονη μητέρα στερούταν και η ίδια φυσικού οικογενειακού περιβάλλοντος από παιδί και φιλοξενούταν σε ίδρυμα προστασίας ανηλίκων. 

Όσο ήταν ανήλικη, έμεινε έγκυος από συμμαθητή της και λόγω της εγκυμοσύνης της φιλοξενήθηκε σε ίδρυμα για ανύπαντρες μητέρες. 
Γέννησε το αγοράκι της και όταν έγινε εννέα μηνών, άρχισε να μένει σε διαμέρισμα που της είχε παραχωρηθεί δωρεάν από ένα ζευγάρι μαζί με το μωρό της.

Το ζευγάρι συνδέθηκε στενά με την 25χρονη, της παρείχε συστηματική ψυχολογική στήριξη κι έγινε στη συνέχεια ανάδοχος του μικρού αγοριού. Με δικές του ενέργειες το αγοράκι γράφτηκε σε νηπιαγωγείο και παρακολουθούσε εξωσχολικές δραστηριότητες. 

Το 2017 η 25χρονη έκανε σχέση με τον 46χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος είχε οικογένεια με πέντε παιδιά στη χώρα του. Όλοι μαζί ζούσαν σε διαμέρισμα στις Συκιές Θεσσαλονίκης. 

Οι δάσκαλοι του παιδιού στο νηπιαγωγείο παρατήρησαν ότι το παιδάκι ήταν παραμελημένο. Εμφανιζόταν βρώμικο, δεν είχε μαζί του κατάλληλο φαγητό, παρέμενε στο σχολείο και μετά τη λήξη του προγράμματος, γιατί η μητέρα του καθυστερούσε ή δεν προσερχόταν καθόλου για να τον παραλάβει.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2017 η νηπιαγωγός του αγοριού είδε μελανιές στα πόδια του και όταν το ρώτησε πώς τις απέκτησε, εκείνο της είπε ότι τον τσιμπάει ο σύντροφος της μητέρας του. 

Της άνοιξε την καρδιά του και της αποκάλυψε όλα τα βασανιστήρια που δεχόταν. Ότι δηλαδή τον χτυπάει συχνά όταν δεν είναι ήσυχος με τη συναίνεση της μητέρας του. 

Τα σημάδια της κακοποίησης είδε και η νονά του, τα οποία φωτογράφιζε κατά διαστήματα. Ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και ο μικρός κατέθεσε πως ο σύντροφος της μητέρας του όταν είναι άτακτος τον πιάνει με τα δυο του χέρια από τον λαιμό και χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο. 

Είπε επίσης στους αστυνομικούς ότι τον χτυπά στο πρόσωπο, στα πόδια και στα χέρια, ότι τον έχει κάψει με τσιγάρο και ότι η μαμά του δεν κάνει τίποτα για να τον σταματήσει. 

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν την αφαίρεση της επιμέλειας του ανηλίκου από την κατηγορουμένη και παρήγγειλαν την παράδοση του στη νονά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top