Φωτιές Έβρος: Προβοκάτσια εξετάζουν οι αρχές - Πάνω από 15 οι πυρκαγιές

Στο σημείο κλιμάκιο αντιμετώπισης εμπρησμού

Υποψίες κινούν οι απανωτές φωτιές κοντά σε περάσματα μεταναστών στον Έβρο, αλλά και σε Κέντρα Υποδοχής της χώρας. Οι αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, ενώ ειδικοί εξήγησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια υβριδική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φωτιά στον Έβρο: Συνεχίζει να καίει σε απόσταση 22 χλμ.

Την ώρα που η χώρα διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα, η ΕΥΠ «βλέπει», «ακούει» και... καταγράφει κάθε ύποπτη κίνηση σε περιοχές «κόκκινες», όπως στον Έβρο. Οι απανωτές πύρινες εστίες που ξεπηδούν ξαφνικά στην περιοχή μόνο απαρατήρητες δε περνούν.

Έβρος: Συμπλοκή Τούρκων με Έλληνα κτηνοτρόφο στον κάμπο των Φερών

Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, έχουν ξεσπάσει 15 πυρκαγιές, ενώ οι πύρινες εστίες μέσα σε 10 μέρες διαδέχονται η μια την άλλη. Οι περισσότερες εκδηλώνονται κυρίως βραδινές ώρες, όπου δε μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα και κοντά σε περάσματα μεταναστών. Η κατάσταση θυμίζει πρόβα εσωτερικού χάους.

Δεν αποκλείεται προβοκάτσια - Κλιμάκιο κατά εμπρησμών στον Έβρο 

Ο αριθμός των πυρκαγιών είναι πρωτόγνωρος, όπως αναφέρει η πυροσβεστική και με εντολή του αρχηγού του σώματος αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά, στον Έβρο σπεύδει κλιμάκιο αντιμετώπισης εμπρησμού.

Αποκάλυψη Star: Αφγανοί καλούν τους πρόσφυγες με αφίσες να εξεγερθούν

Νέα φωτιά στη Μόρια 

Παράλληλα με τις φωτιές στον Έβρο την Τετάρτη εκδηλώθηκε και νέα πυρκαγιά 500 μέτρα από το ΚΥΤ της Μόριας, σε αποθήκη με αγροτικά προϊόντα.

Ίδια φαινόμενα που παραπέμπουν σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές με καταυλισμούς προσφύγων, όπως χθες στη Σάμο.

Αποκάλυψη Star: Υποψία υποκίνησης εκκένωσης στο ΚΥΤ της Σάμου 

Όπως αποκάλυψε φωτογραφία ντοκουμέντο του Star, αλλοδαπός μέσω instagram υποκινούσε για εκκένωση του καμπ στη Σάμο.

Οι αρχές βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχειρουμένη προβοκάτσια, ενώ προσήγαγαν 13 αλλοδαπούς μου έμεναν στο ΚΥΤ και ο ρόλος τους εξετάζεται.

Στις φλόγες απειλήθηκε να παραδοθεί εχθές το βράδυ και το καμπ προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά. 

Φ.Η Σήμερα θα κάνουμε κατάληψη 15 σεπτεμβρίου λόγω του φαγητου, δεν θα αφήσουμε το φορτηγό να έρθει και να φέρει το φαγητό, ενώ και στο Σχιστό, Αφγανοί φαίνεται να παρακινούν σε αποκλεισμό του καμπ της περιοχής, όπως δείχνει βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top