Αποκάλυψη Star: Αφγανοί καλούν τους πρόσφυγες με αφίσες να εξεγερθούν

Μετά τις καταστροφές στη Μόρια - Αρνήθηκαν οι μετανάστες

Με εμπρηστικά μηνύματα που διακινούνται από τηλέφωνο σε τηλέφωνο, κάποιοι εξακολουθούν να υποκινούν σε εξέγερση τους μετανάστες που βρίσκονται σε δομές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μόρια: Αφγανοί απειλούν με μαχαίρι οικογένειες να μην μπουν στο Καρά Τεπέ

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα που στήνει ακόμη και αφίσες με γραφίστες προσπαθώντας να παρακινήσει τους μετανάστες να εξεγερθούν. 

To βίντεο ντοκουμέντο που οδήγησε στη σύλληψη των εμπρηστών στη Μόρια

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια αφίσα που δείχνει ένα γονιό μετανάστη να έχει αγκαλιά το παιδί του και πίσω τους να καίγεται η Μόρια, με αναγραφόμενο το σύνθημα «Άφησε τα σύνορα να καούν όπως έγινε στη Μόρια», μήνυμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στα κινητά τηλέφωνα των αλλοδαπών που βρίσκονται στη Λέσβο και τη Χίο. 

Μόρια

Και στη Χίο πρόσφατα νεαροί Αφγανοί προσπάθησαν να πυρπολήσουν τη δομή της ΒΙΑΛ στο Χαλκειό, για να πιέσουν την πολιτεία να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα. Εκεί, ωστόσο, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να υπακούσουν στους Αφγανούς εξτρεμιστές, παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα ενός Σύρου πρόσφυγα

«Είμαι στο νησί της Χίου και οι Αφγανοί ανήλικοι έκαψαν τις σκηνές. Ήθελαν να κάνουν ό,τι έκαναν στη Μόρια. Παρενέβησαν, όμως, οι πρόσφυγες από τις υπόλοιπες εθνικότητες και έσβησαν τη φωτιά στις σκηνές. Η φωτιά θα είχε κάψει όλο το στρατόπεδο. Μόνο αυτοί είναι, οι Αφγανοί. Ελπίζω ότι το όνομά μου δεν θα βγει, φοβάμαι για τον εαυτό μου».

Μετανάστες Χίος

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top