Μόρια: «Σαρώνουν» τα μηνύματα λίγο πριν τη φωτιά οι Αρχές

Η πυρκαγιά ξεκίνησε εξωτερικά του ΚΥΤ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ομάδα των 30 Αφγανών, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την πυρπόληση της Μόριας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε εξωτερικά του ΚΥΤ της Μόριας και οι ισχυροί άνεμοι την «έσπρωξαν» μέσα. 

Δύσκολη η νύχτα στη Μόρια - Κοντά στην πόλη κατασκήνωσαν οι μετανάστες

Οι Αρχές ψάχνουν τους υποκινητές της κατάστασης που εκτυλίχθηκε στο νησί. «Σαρώνουν» τα μηνύματα και τα social media λίγες ώρες πριν τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας για να δουν αν υπήρξε κάποιο σινιάλο για κινητοποίηση. 

Στο νησί έχουν σταλεί επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν επεισόδια καθώς 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν στον δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη έφτασαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ,  τέσσερις ομάδες ΟΠΚΕ και ένα κλιμάκιο της Ασφάλειας στη Λέσβο.

Λέσβος: Έβαλαν φωτιές στα χωράφια για να μαγειρέψουν

Σε περίπτωση που τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τον «Αίαντα», το όχημα που ρίχνει νερό από απόσταση χωρίς να υπάρχει επαφή των αστυνομικών με τους διαδηλωτές.

Τι αναμένεται να συμβεί την επόμενη μέρα

Οι Αρχές θέλουν να στηθεί γρήγορα ο νέος καταυλισμός για να μην κοιμούνται οι άνθρωποι στον δρόμο, ενώ δε θέλουν να περάσει «λάθος μήνυμα» ότι δηλαδή ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να μετακινηθούν στην ενδοχώρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top