Δύσκολη η νύχτα στη Μόρια - Κοντά στην πόλη κατασκήνωσαν οι μετανάστες

Ανησυχία για τις φωτιές που ανάβουν οι πρόσφυγες

Καζάνι που βράζει είναι η Λέσβος, καθώς μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, κάτοικοι και μετανάστες προσπαθούν να συμβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα, η κίνηση των μεταναστών να βάλουν φωτιές σε χωράφια και κτήματα, αγνοώντας τον κίνδυνο για νέα πυρκαγιά, δυσχεραίνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση.

Αλαλούμ με τη στέγαση των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από τη Μόρια

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεκάδες ήταν οι εστίες με τις νέες φωτιές μέσα στα κτήματα με ελαιόδεντρα. Φωτιές που δε δικαιολογούν την ύπαρξή τους, καθώς δε χρησιμεύουν ούτε για ζεστασιά, αλλά ούτε και για φαγητό αναλογιζόμενοι ότι λίγο πριν έγινε η μοιρασιά του δείπνου.

Αποκάλυψη Star: Ύποπτα SMS για τη Μόρια εξετάζει η αστυνομία

Αγώνας δρόμου να εντοπιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές έχουν εξαπολύσει «κυνηγητό» προκειμένου να εντοπίσουν τα 35 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που είχαν βρεθεί στο ΚΥΤ της Μόριας λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά.

Οι αρχές κατάφεραν το πρωί να εντοπίσουν οκτώ από αυτούς, όμως στη συνέχεια απέδρασαν ξανά.

Θλιβερή η εικόνα στον πρόχειρο καταυλισμό των προσφύγων

Δείτε στο βίντεο πώς ξημέρωσε στη Μόρια η επόμενη μερά μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Η εικόνα των μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει προσωρινά κοντά στην πόλη είναι θλιβερή, καθώς ανάμεσά τους κυκλοφορούν και δεκάδες ανήλικα παιδιά.

Οι ίδιοι άνθρωποι το πρωί έψαχναν στα αποκαΐδια του ΚΥΤ να εντοπίσουν οτιδήποτε απέμεινε από τα υπάρχοντά τους.

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και οργή: Μάνες αποκαμωμένες με τα νεογένητα παιδιά τους στην αγκαλιά, άνθρωποι κουλουριασμένοι ο ένας πάνω στον άλλον έκαναν το πεζοδρόμιο κρεβάτι τους και σκεπάστηκαν με ό,τι βρήκαν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top