Αποκάλυψη Star: Ύποπτα SMS για τη Μόρια εξετάζει η αστυνομία

Βρέθηκαν μηνύματα μίσους για την Ελλάδα

Το ξέσπασμα της φωτιάς στη Μόρια δεν ήταν τυχαίο. Είχαν προηγηθεί διάλογοι μίσους μεταξύ μεταναστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μιλούσαν για καταστροφή όλης της Ελλάδας. 

Τεταμένη η κατάσταση στη Μόρια - Μετανάστες επιτέθηκαν στην αστυνομία

Στο μήνυμα του, κάποιος αλλοδαπός που ζούσε χρόνια στο ΚΥΤ της Μόριας, είπε ότι γνωρίζει τον λόγο της εξέγερσης και έριξε την ευθύνη στους Αφγανούς, που εδώ και πολύ καιρό, έβαζαν συνεχώς φωτιές περιμετρικά του καταυλισμού, στους ελαιώνες.

Ένας άλλος, συνομιλώντας προφανώς με κάποιον από τους εμπρηστές, του είπε ότι: «Θεού θέλοντος, όλη η Ελλάδα θα καεί, με τον τρόπο που το κάνατε στη Μόρια».

Μόρια: Τι κρύβεται πίσω από τις φωτιές που κατέστρεψαν το ΚΥΤ

Υπάρχει επίσης η εκτίμηση από κάποιον τρίτο, ότι «η εξέγερση είναι έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών». Όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά περισσότερα, ήδη εξετάζονται πολύ προσεκτικά από τις αστυνομικές Αρχές.

Η πίεση ωστόσο στο ΚΥΤ της Μόριας άρχισε με την εφαρμογή του σχεδίου «Αγνοδίκη». Το σχέδιο υγειονομικού αποκλεισμού των δομών φιλοξενίας, για τον περιορισμό διασπορά του κορωνοϊού. Αυτός ο υγειονομικός αποκλεισμός, φαίνεται ωστόσο ότι ήταν απλώς η αφορμή για την εξέγερση που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του καταυλισμού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top