Ολοήμερα σχολεία: Χωρίς προϋποθέσεις η εγγραφή – Δεκτοί όλοι οι μαθητές

Τουλάχιστον δέκα μαθητές για να λειτουργήσουν

Δείτε στο video τι δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία 

Δεκτά θα γίνονται στα ολοήμερα προγράμματα των σχολείων όλοι οι μαθητές, χωρίς προϋποθέσεις, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και αφορά στην εγγραφή και λειτουργία τους.

Μάσκα και άλλα μέτρα σε σχολεία, ΑΕΙ - Επιείκεια στους μικρούς μαθητές  

 Όπως αναφέρεται στην Απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να εγγράφονται στο Ολοήμερο, κατόπιν σχετικής αίτησης των κηδεμόνων τους. 

Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τους διευθυντές και τους προϊστάμενου των δημοτικών σχολείων, καθώς δε θα υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής.

Σχολεία: Η ΚΥΑ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν τη νέα σχολική χρονιά

Ωστόσο προβλέπεται πως για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό τουλάχιστον δέκα παιδιά. 

Για τα διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια και πενταθέσια δημοτικά, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 8, ενώ για τα μονοθέσια αρκεί να εγγραφεί στο Ολοήμερο τουλάχιστον το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού.

Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργούν με τη χρήση μάσκας τα σχολεία

Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου, στις 15:00, εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των κηδεμόνων. 

Σχολεία: Πώς θα γίνει ο αγιασμός – Τα 16 μέτρα προστασίας

Η λήξη του προγράμματος θα είναι στις 16:00, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Απόφαση, στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου θα λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων κατά την εγγραφή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top