Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργούν με τη χρήση μάσκας τα σχολεία

Ποιο είναι το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα από 25/2  

Στις οδηγίες για τη χρήση μάσκας στα σχολεία,  αναφέρθηκε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.  

Η ενημέρωση Χαρδαλιά: Έλεγχοι σε όλους τους οίκους ευγηρίας 

Η ΚΥΑ θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, των φροντιστηρίων,  των κέντρων ξένων γλωσσών , των βιβλιοθηκών κ.ά. ενόψει της σχολικής χρονιάς, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς κατάστησε και πάλι σαφές ότι η  χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και  εκπαιδευτικούς. 

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο έως τη  γ’  δημοτικού, με ειδική εκπαίδευση σε αυτό.  


Οριστικό: Απουσία στους μαθητές που θα πάνε χωρίς μάσκα στο σχολείο!  

Στα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης προτείνεται η χρήση προσωπίδας ή μη ιατρικής μάσκας στις περιπτώσεις που η χειλιακή ανάγνωση είναι τρόπος επικοινωνίας, ενώ εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή ή  ψυχική διαταραχή.  

Το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες  υγιεινής, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών κατά την προετοιμασία των φαγητών είναι υποχρεωτική 

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν απόσταση 1,5 μέτρου κατά την αναμονή στα κυλικεία και προτείνεται ειδική σήμανση στο δάπεδο. Υποχρεωτική είναι η παροχή αντισηπτικού ή αλκοολούχου  διαλύματος προς χρήση. 

Στα φροντιστήρια,  κέντρα ξενών γλωσσών κλπ είναι επίσης υποχρεωτική η τήρηση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς,  όπως και στα σχολεία.  

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, από 25/2 έως 6/9 τα κρούσματα στη χώρα μας είναι  11.524. Τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 3.978. Ανάρρωσαν κατ’ οίκον 5.867 και έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο  1.395. Οι θάνατοι μέχρι  6/9 ήταν 284. 

Κορωνοϊός: 169 νέα κρούσματα στη χώρα - Ένας ακόμη νεκρός

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top