Σχολεία: Πώς θα γίνει ο αγιασμός – Τα 16 μέτρα προστασίας

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η ώρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, σημαίνοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει. Στις 14 Σεπτεμβρίου οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τους και θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Οριστικό: Απουσία στους μαθητές που θα πάνε χωρίς μάσκα στο σχολείο!    

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά ο αγιασμός φέτος θα γίνει στο προαύλιο ανά τάξη. Πιο συγκεκριμένα, ο καθιερωμένος αγιασμός θα γίνει στην αυλή των σχολείων και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες, όπου θα παρευρίσκονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα φορούν φυσικά μάσκα, η χρήση της οποίας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους του σχολείου και όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Μάσκα στο σχολείο: Οδηγίες για να πείσουμε τα παιδιά μας στο star.gr

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όλα τα αναλώσιμα, δηλαδή μάσκες, αντισηπτικά, κτλ θα είναι εγκαίρως στα σχολεία, ενώ έχει σταλεί και το πρωτόκολλο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοϊού σε κάποια σχολική μονάδα. 

Κεραμέως: Η χρήση μάσκας είναι πλήρως τεκμηριωμένη από τους ειδικούς

Έμφαση θα δοθεί επίσης τις πρώτες μέρες στην εκπαίδευση των μαθητών για τη σωστή χρήση της μάσκα για την οποία αρκετοί γονείς έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους. 

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία από τις 14 Σεπτεμβρίου

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και την Τρίτη Δημοτικού. 

Άνοιγμα σχολείων: Οι αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ ανά βαθμίδα εκπαίδευσης

Τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και το υπουργείο έχει διασφαλίσει επιπλέον πιστώσεις, ώστε περισσότερα παιδιά να πάνε στα ολοήμερα και να μην έρχονται σε επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως γιαγιάδες και παππούδες. 

Κεραμέως: Οριστικά στις 14/9 ξεκινά η σχολική χρονιά

Θα πραγματοποιούνται διαφορετικά διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και σε διαφορετικούς χώρους του εκάστοτε σχολείου. 

Η ειδική εθνική επιτροπή επίσης έχει δώσει οδηγίες για την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου αλλά μετά τις 11 το πρωί ο αγιασμός στα σχολεία

Οι σχολικές γιορτές θα πραγματοποιούνται εντός κάθε σχολικού τμήματος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top