Ηράκλειο Κρήτης: Διαρροή ατμού προκάλεσε το ατύχημα στο πλοίο- 4 τραυματίες

Ένας εργαζόμενος νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Διαρροή ατμού προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων εργαζομένων στο πλοίο BLUE HORIZON, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου, το πρωί της Δευτέρας. Αρχικά, είχε γίνει λόγος για έκρηξη στο μηχανοστάσιο.

Από τους τέσσερις τραυματίες, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Σύμφωνα με την εταιρία, οι δύο χρειάστηκαν μόνο πρώτες βοήθειες και δε νοσηλεύτηκαν.

Τη στιγμή του συμβάντος δεν υπήρχαν επιβάτες στο πλοίο.Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά των τραυματιών στο ΠΑΓΝΗ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται, ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών»

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από τον υπουργό Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.  Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Αυτή την ώρα κλιμάκιο επιθεώρησης βρίσκεται στο πλοίο αναζητώντας τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 6:06 το πρωί και είχε αποβιβάσει συνολικά 420 επιβάτες. 
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top