Κορωνοϊός-Ασβεστοχώρι: Πέθανε και τέταρτος ηλικιωμένος από το γηροκομείο

Στους 225 οι νεκροί στη χώρα μας

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα και τέταρτος ηλικιωμένος με κορωνοϊό που διέμενε στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 82χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και φέρεται να έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο θάνατός του, ανέβασε με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 225.

Να σημειωθεί ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 254 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 98 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 67 στη Θεσσαλονίκη.

Τσιόδρας: 36 κρούσματα στο γηροκομείο - Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός

Παρέμβαση εισαγγελέα για το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Η «έκρηξη« κρουσμάτων που σημειώθηκε την Τετάρτη σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για διασπορά.

Υπενθυμίζεται πως στον οίκο ευγηρίας καταγράφηκαν συνολικά 36 κρούσματα. 33 είναι τα κρούσματα σε ενοίκους του γηροκομείου και τρία σε προσωπικό και η διασπορά έγινε από εργαζόμενο της μονάδας. Οι περισσότεροι ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ όλοι όσοι παρουσίασαν συμπτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πώς έγινε εστία μετάδοσης κορωνοϊού συναυλία 2.000 ατόμων στη Χαλκιδική

Στο σημείο είχε σπεύσει και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος αποκάλυψε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, όλα ξεκίνησαν από νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία.

«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σ' αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top