Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου για Θεσσαλονίκη – Αναμένονται έκτακτα μέτρα

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τζιτζικώστα-Ζέρβα με Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Δείτε στο video από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τον συναγερμό που έχει σημάνει σε όλη τη χώρα μετά τις 20 εστίες διασποράς κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων

Έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κεντιρκή Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Δραματική προειδοποίηση: «O κορωνοϊός ξεφεύγει από τον έλεγχό μας»

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανησυχητικές εξελίξεις ίσως φέρουν έκτακτα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί τις τρεις τελευταίες μέρες 107 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη. 

Κορωνοϊός: Αποφορτίζονται τα ΜΜΜ με προσλήψεις και αυξήσεις δρομολογίων

 Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας

Σε κόκκινο συναγερμό φαίνεται ότι βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά από την εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 153 νέα κρούσματα και 20 εστίες διασποράς του ιού με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Να σημειωθεί πως σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο μετά τα 13 θετικά κρούσματα που καταγράφηκαν στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Πόρος: Το… ύποπτο pool party που φαίνεται να σκόρπισε τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν η διασπορά του ιού να έγινε σε pool party που έκαναν νεαροί, οι οποίοι στη συνέχεια κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους. 

Ο ΕΟΔΥ επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων, ώστε να κάνουν τεστ σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, τα οποία ενδεχομένως να κόλλησαν τον ιό. 

Ταξιδιωτική οδηγία Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα στον Πόρο

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως τις 07:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Κορωνοϊός:Οι νέοι ασυμπτωματικοί εξίσου μολυσματικοί με τους συμπτωματικούς

Επίσης ο Δήμαρχος με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε πως: 

  • Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται μόνο ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού σε εξαιρετικές περιπτώσεις. 
  • Το διοικητικό προσωπικό του Δήμου θα εργάζεται με καθεστώς εξ' αποστάσεως εργασίας, ενώ το προσωπικό των τεχνικών και κοινωνικών υπηρεσιών θα εργάζεται μόνο εκτός κτιρίων, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές οδηγίες των αρμόδιων αιρετών.
  • Απαγορεύεται η είσοδος κοινού σε όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά κτίρια, στις Παιδικές Χαρές και στις δημοτικές τουαλέτες.
  • Το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου θα συνεχίσει να διενεργεί περιοδικούς ελέγχους αναφορικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να βεβαιώνεται η τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων και αντίστοιχο αίτημα απευθύνεται στις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές.
  • Επίσης ο δήμαρχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε πως τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια χαλαρότητα και η αστυνομία δεν έκανε τους ελέγχους που έπρεπε. 
  • Όπως είπε, ο ίδιος είχε στείλει έγγραφα στις αρχές στα οποία υποδείκνυε τα μεμονωμένα περιστατικά παραβάσεων σε επιχειρήσεις του νησιού, όμως η αστυνομία, παρά το γεγονός ότι έκανε ελέγχους δεν επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα.  

Ο δήμαρχος τόνισε πως αν είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα αυτά τότε πιθανόν να είχε προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού στο νησί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top