Κορωνοϊός: Αποφορτίζονται τα ΜΜΜ με προσλήψεις και αυξήσεις δρομολογίων

Οι τρεις άμεσες ενέργειες του Κώστα Καραμανλή

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε «αποφόρτιση» των μέσων μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, προχωρά η κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε να γίνουν προσλήψεις και να αυξηθούν τα δρομολόγια.

Μητσοτάκης: Μάσκα όπου χρειάζεται, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είπε πως δρομολογούνται οι εξής τρεις άμεσες ενέργειες:

•    Πρώτον: Άμεση προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing. Ο διαγωνισμός θα είναι στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο. Γεγονός που σημαίνει περισσότερα δρομολόγια, περισσότερες θέσεις καθήμενων, λιγότερη ταλαιπωρία, λιγότερη διασπορά του ιού.

Η παρατήρηση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο: Γιατί δε φοράς μάσκα;

•    Δεύτερον: 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, σε ειδικότητες αιχμής, με διαδικασίες fast track, αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ.

•    Τρίτον:  Ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια με αναδιάταξη των δρομολογίων της ΟΣΥ και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, μέσω ΣΔΙΤ. Έτσι θα ενισχυθεί άμεσα η ΟΣΥ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε τρεις μεσοπρόθεσμες ενέργειες, που θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης.

•    Πρώτον: Αναβάθμιση 15 συρμών που κινούνται στη Γραμμή 1 του Μετρό.

•    Δεύτερον: Αγορά επτά συρμών για τις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

•    Τρίτον: Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα για την Αθήνα ο διαγωνισμός θα αφορά στην προμήθεια περίπου 1.000 σύγχρονων οχημάτων. Στόχος είναι η προκήρυξη για τα πρώτα 600 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο και τα 300 εξ αυτών να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2021.

«Οι στόχοι που θέσαμε είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι: Περισσότερο προσωπικό. Περισσότερα και καλύτερα οχήματα. Καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και επεσήμανε ότι «άμεσα θα γίνει πιο ανθρώπινη η κατάσταση και μεσοπρόθεσμα θα αποκτήσουμε τις αστικές συγκοινωνίες που πραγματικά αξίζουν στους πολίτες».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top