Ταξιδιωτική οδηγία Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας οι ΗΠΑ προχώρησαν στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, προτρέποντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα μας. 

Κορωνοϊός:Οι νέοι ασυμπτωματικοί εξίσου μολυσματικοί με τους συμπτωματικούς

Ειδικότερα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόσληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) συστήνει την αποφυγή των ταξιδιών προς την Ελλάδα, εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δεν αφορούν δηλαδή στην παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντας οικογενειακά περιστατικά. 

Καλεί επίσης όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμα και τα ταξίδια που θεωρούν απαραίτητα. 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Μύκονο: Συναγερμός για τα 7 κρούσματα στο Alemagou

Εξηγεί μάλιστα πως ο κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος από κορωνοϊό στη χώρα μας είναι υψηλός και πως αν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι. 

Όσοι πρόκειται πάντως να ταξιδέψουν θα πρέπει να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα, αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ και η επιβολή καραντίνας. 

Άδεια: Ποιοι θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ πριν επιστρέψουν στη δουλειά

Παράλληλα το CDC διευκρινίζει πως αν κάποιος βγει θετικός στο τεστ για τον κορωνοϊό ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως. 

Επίσης αν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιο που είχε νοσήσει από κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Δραματική προειδοποίηση: «O κορωνοϊός ξεφεύγει από τον έλεγχό μας»

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβληθούν σε τεστ πριν από το ταξίδι τους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top