Πόρος: Το… ύποπτο pool party που φαίνεται να σκόρπισε τον κορωνοϊό

Σε ισχύ από σήμερα τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο μετά από τον εντοπισμό 13 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πόρος Μέτρα 2

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν η διασπορά του ιού να έγινε σε pool party που έκαναν νεαροί, οι οποίοι στη συνέχεια κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους. 

Πόρος Μέτρα 1

Ο ΕΟΔΥ επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων, ώστε να κάνουν τεστ σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, τα οποία ενδεχομένως να κόλλησαν τον ιό. 

Πόρος Μέτρα 3

Τα μέτρα που έχουν τίθενται σε ισχύ από σήμερα στον Πόρο

Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες αποφασίστηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως τις 07:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης ο Δήμαρχος με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε πως: 

Πόρος Μέτρα 4

  • Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται μόνο ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού σε εξαιρετικές περιπτώσεις. 
  • Το διοικητικό προσωπικό του Δήμου θα εργάζεται με καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ το προσωπικό των τεχνικών και κοινωνικών υπηρεσιών θα εργάζεται μόνο εκτός κτιρίων, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές οδηγίες των αρμόδιων αιρετών.
  • Απαγορεύεται η είσοδος κοινού σε όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά κτίρια, στις Παιδικές Χαρές και στις δημοτικές τουαλέτες.
  • Το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου θα συνεχίσει να διενεργεί περιοδικούς ελέγχους αναφορικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να βεβαιώνεται η τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων και αντίστοιχο αίτημα απευθύνεται στις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές.
  • Επίσης ο δήμαρχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε πως τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια χαλαρότητα και η αστυνομία δεν έκανε τους ελέγχους που έπρεπε. 

Όπως είπε, ο ίδιος είχε στείλει έγγραφα στις αρχές στα οποία υποδείκνυε τα μεμονωμένα περιστατικά παραβάσεων σε επιχειρήσεις του νησιού, όμως η αστυνομία, παρά το γεγονός ότι έκανε ελέγχους δεν επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα. 

Πόρος Μέτρα 5

Ο δήμαρχος τόνισε πως αν είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα αυτά τότε πιθανόν να είχε προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού στο νησί. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top