Έλληνας ιερέας: «Ευτυχώς που η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί»

«Έμπαιναν ξεβράκωτες που δε σέβονταν τίποτα»

ο ιερέας

Γνωστός στην Τουρκία έγινε ένας Έλληνας ιερέας, όχι γιατί υπήρξε λάβρος κατά της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αλλά αντιθέτως γιατί υποστήριξε πως καλώς έγινε. 

Πρόκειται για τον πατέρα Ευάγγελο Παπανικολάου από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως της Ραφήνας, ο οποίος πριν από περίπου μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, είπε στο αποσβολωμένο ποίμνιό του ότι πολύ καλά έκανε η Τουρκία που μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τέμενος. 

Σκληρή ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ: «Ανάξια απάντησης»

«Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτερα, ντροπή μας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές και πετούσαν τα λείψανα των Αγίων και έπαιρναν τα ασήμια και τα έκαναν μισθό για το κράτος, την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ήσαν υπό τους Τούρκους κάναν τις διαδικασίες τους, γι’ αυτό κ. Αρβελερ έλεγαν χίλιες φορές του Τούρκου το σαρίκι μες στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μη δω κανέναν αλλά αν είναι να διαλέξω καλύτερα τον Τούρκο παρά τον Φράγκο», είπε ο ιερέας.

Αγιά Σοφιά: Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη ως ένδειξη πένθους

Εκεί όμως που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό ήταν όταν είπε πως πολύ καλά αποφάσισε η Τουρκία να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τέμενος. 

Πρόκληση Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά: Διάβασε απόσπασμα από το Κοράνι

«Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί. Δε μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κωλοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί την είχανε μουσείο. Μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάλθιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να σέβονται τίποτα. Τίποτα δε σεβόντουσαν. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Θα μπεις μέσα γυμνός ; Όχι. Θα σου φοράνε το ρουχαλάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα μια χαρά ντυμένος, χανουμάκι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα να μπεις μέσα. Δε σου άρεσε με ρούχα να μπεις μέσα, αλλά γυμνωνόσουνα», είπε και συνέχισε:

Αγιά Σοφιά: Ιστορία 1.500 ετών βεβηλώθηκε από τον Ερντογάν

«Κι αν δεν ήταν ο Τούρκος η Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει. Ποιος θα την συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο; Ο Τούρκος το συντήρησε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο Τούρκος ότι κάνει είναι πιο πονηρός από σας. Αν οι Τούρκοι δε θα είχαν διατηρήσει την Αγία Σοφία, θα είχε πέσει».
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top