Σκληρή ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ: «Ανάξια απάντησης»

Η αντίδραση στη νέα τουρκική πρόκληση

Με σκληρή γλώσσα απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σήμερα το πρωί αναφορικά με τις διεθνείς αντιδράσεις στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Προκλητική δήλωση τουρκικού ΥΠΕΞ: «Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο»

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν», τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε τους Έλληνες «τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης» και απείλησε πως θα πρέπει «να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο, όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία».

Αγιά Σοφιά: Διεθνής κατακραυγή για το σόου Ερντογάν
 

«Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του κοινοβουλίου και βεβαίως καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη.

Αγιά Σοφιά: Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη ως ένδειξη πένθους

Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι άνοιξε ξανά για προσευχή η Αγιά Σοφιά, αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια, δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία ας θυμηθούν όμως τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σημείωνε επίσης ότι «η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια», ενώ κατηγόρησε τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top