Πρόκληση Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά: Διάβασε απόσπασμα από το Κοράνι

Ύβρις για τη χριστιανική πίστη

Παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια στην Αγιά Σοφιά. 

Αγιά Σοφιά: Έφτασε ο Ερντογάν για την προσευχή

Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε, φορώντας μάσκα, όπως ζητήθηκε από όλους τους πιστούς, ενώ στην προσευχή θα παρευρεθεί η οικογένειά του, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξένους ηγέτες, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο «Γκρίζος Λύκος», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεν θα είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκμέμ Ιμάμογλου, ούτε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αγιά Σοφιά 1

Τρεις ιμάμηδες και πέντε μουεζίνιδες διάβασαν εδάφια του Κορανίου, όπως και ο ίδιος ο Ερντογάν, την ώρα που έξω από τον ναό χιλιάδες κόσμου προσεύχονταν στον Αλλάχ. 

Ακάθιστος Ύμνος: Η σχέση του με τις δύσκολες στιγμές της Κωνσταντινούπολης

Οι εντυπωσιακές βυζαντινές αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας, του συμβόλου της Ορθοδοξίας, που άντεξαν αιώνες, καλύφθηκαν από λευκά πανιά με ειδικό σύστημα που θα ανοίγει και θα κλίνει. Το μαρμάρινο μωσαϊκό καλύφθηκε από πράσινα χαλιά και η φωνή του μουεζίνη που ακουγόταν μέσα από τον ναό, προκάλεσε αίσθημα δυσφορίας και στεναχώριας σε όλον τον Ελληνισμό σε όλον τον κόσμο. 

Αγιά Σοφιά 2

Δεν είναι τυχαίο πως από το πρωί ηχούσαν πένθιμα οι καμπάνες στους ναούς της χώρας, ενώ εψάλη σε αρκετούς από αυτούς και ο Ακάθιστος Ύμνος. 

Αγιά Σοφιά: Χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Αγιά Σοφιά 3

Όλα αυτά βέβαια δεν ενδιαφέρουν καθόλου τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πριν λίγες μέρες πως πάντα ονειρευόταν την «απελευθέρωση της Αγιάς Σοφιάς».

Αγιά Σοφιά 5

Αναμένεται επίσης ο Ερντογάν να βγάλει και λόγο μετά την προσευχή, συνεχίζοντας την επίδειξη ισχύος προς το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top