Αγιά Σοφιά: Έφτασε ο Ερντογάν για την προσευχή

Ποιο είναι το τελετουργικό που θα ακολουθηθεί

Φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό και συνοδευόμενος από άνδρες της ασφάλειάς του έφτασε πριν από λίγο στην Αγιά Σοφιά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ακάθιστος Ύμνος: Η σχέση του με τις δύσκολες στιγμές της Κωνσταντινούπολης

Στον ναό καταφτάνουν επίσης οι επίσημοι που έχουν προσκληθεί για να παραστούν στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια. 

Άνοιξαν οι πύλες της Αγίας Σοφίας – Πλήθος κόσμου περιμένει την προσευχή

Τον Ερντογάν συνοδεύει η σύζυγός του Εμινέ, η οποία θα προσευχηθεί στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για να προσευχηθούν οι γυναίκες. 

Εκατοντάδες κόσμου έχουν σπεύσει έξω από το βυζαντινό μνημείο, με άλλους να βρίσκονται στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία ακόμη και από τις βραδινές ώρες, για να προλάβουν την πρωινή προσευχή.

Το επικοινωνιακό show συμβολισμών του Τούρκου προέδρου σχολίασε σε εκπομπή του Mega, ο Ισλαμολόγος Ευάγγελος Βενέτης, εξηγώντας το τελετουργικό που θα ακολουθηθεί.

Όπως είπε, θα είναι παρόντες οι δύο κορυφές του συστήματος του πολιτικοθρησκευτικού της Τουρκίας, θα είναι ο Πρόεδρος της χώρας, όλη η πολιτική ελίτ, - χωρίς όμως αντιπολίτευση - προεξάρχοντος του Ερντογάν και του υπεύθυνου θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας.

Θα πραγματοποιηθεί ένα είδος εγκαινίων, το οποίο θα τελεστεί από τον Αρχιερέα.

«Θα τελεστούν οι προσευχές. Κι αυτό που αναμένεται κατόπιν είναι ένας πολιτικός λόγος τον οποίο θα εκφωνήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κήρυγμα που εκφωνείται έχει πολύ μεγάλη πολιτική σημασία», είπε ο κ. Βενέτης.

Ο Ερντογάν θα στείλει ένα μήνυμα διαλόγου πολιτισμών, θέτοντας τον διάλογο σε θρησκευτικό πλαίσιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top