Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε μαγαζιά, τράπεζες, φούρνους, κομμωτήρια!

Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει η κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, αποφασίζοντας τη γενική χρήση της μάσκας και για τους εργαζόμενους και για το κοινό, σε περισσότερα μέρη εκτός των σούπερ μάρκετ, από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα 17 κρούσματα της Αττικής – Πού βρέθηκαν

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Τρίτης, ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους: καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων, φούρνους, κρεοπωλεία κ.α., κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Κορωνοϊός: Μην κατεβάζετε τη μάσκα στο πηγούνι σας – Δείτε γιατί

«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων, αλλά δεν εφησυχάζουμε» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας εξακολουθεί να είναι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα διαγνωστικά κέντρα. Μάσκα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, ενώ απευθύνεται σύσταση για χρήση της από όλον τον πληθυσμό, ειδικά σε κλειστούς χώρους, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Στους παραβάτες της μη χρήσης μάσκας θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως ο ιός είναι ακόμα εδώ και τρέφεται, από εμάς εξαρτάται να ανακόψουμε την πορεία του με τήρηση των μέτρων υγιεινής και αποφυγή συναθροίσεων-άσκοπου συγχρωτισμού. 

Σχετικά με την προέλευση των εισαγόμενων κρουσμάτων, επανέλαβε πως οι τέσσερις από τις πέντε πρώτες χώρες είναι βαλκανικές. «Η προσοχή μας τώρα είναι και στην Ισπανία, λόγω αλλαγής στα επιδημιολογικά δεδομένα εκεί. Γι' αυτό και διπλασιάσαμε τα τεστ που αφορύν πολίτες που φθάνουν στην Ελλάδα από τη συγκεκριμένη χώρα» είπε ο υφυπουργός. Όπως σημείωσε, στο διάστημα από 1-26 Ιουλίου έγιναν σε πύλες εισόδου της χώρας 171.138 τεστ Covid-19, σε 1.294.798 εισερχόμενους ταξιδιώτες. Βρέθηκαν συνολικά 344 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 70 είναι τώρα ενεργά, 213 επέστρεψαν στις χώρες τους και άλλα 61 είναι εδώ, αλλά μη ενεργά πια.

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως τις επόμενες μέρες θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τα πανηγύρια και πως ο ίδιος πάντως τάσσεται υπέρ της πλήρους απαγόρευσής τους το φετινό καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top