Τουλουπάκη: «Η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας»

Όσα είπε η εισαγγελέας μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ αυτών και για κατάχρηση εξουσίας άσκησε το πρωί της Πέμπτης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας, κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο της Novartis.

Σκάνδαλο Novartis: Ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη

H επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται επίσης για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Διαφωνία των αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς Τουλουπάκη  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, μετά την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η Ελένη Τουλουπάκη δήλωσε χαρακτηριστικά

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος δίωξης, την οποία θα προσβάλω άμεσα στο Δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα. 

Σήμερα, η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν ειναι προσωπικό, αλλά βαθύτατα θεσμικό. Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λ. Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, ως άλλος Διγενής, έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού. Το δόγμα του σοκ στη δικαιοσύνη δε θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top