Διαφωνία των αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς Τουλουπάκη  

Κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα 

Άρειος Πάγος

Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Ευάγγελος  Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες των εισαγγελέων διαφθοράς στην υπόθεση NOVARTIS κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Ο προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών θα λάβει την τελική απόφαση. 

Η ανακοίνωση Τουλουπάκη για τις καταγγελίες Μιωνή

Ο κ. Ζαχαρής ζητά να ασκηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη για τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί και έδωσε εξηγήσεις, ενώ αντίθετα ο κ. Σοφουλάκης τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης  της δικογραφίας για την Ελένη Τουλουπάκη

Τα αδικήματα για τα οποία  είχε  δώσει εξηγήσεις ήταν  κατάχρηση εξουσίας, (κακούργημα) παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας (πλημμελήματα) που είχαν περιγραφεί και στις μηνύσεις των πολιτικών. 

Απόρρητα έγγραφα FBI: Προκαταρκτική εξέταση μετά την απάντηση Τουλουπάκη

Και οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου καταλήγουν στην άποψη περί αρχειοθέτησης για τους επίκουρους  εισαγγελείς διαφθοράς Χρ.Ντζούρα και Στ. Μανώλη , κρίνοντας ότι δεν  προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της Εισαγγελέως Διαφθοράς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top