Αρπαγή 10χρονης: Ψάχνουν φωτογραφίες της στη Γερμανία

Τι κρύβει το laptop της 33χρονης

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες γύρω από την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης έξω από το σχολείο της στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News  οι αρχές συνεργάζονται με την Interpol και τη Europol για την ύπαρξη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας πίσω από την 33χρονη που άρπαξε τη μικρή. Στο μικροσκόπιό τους βρίσκεται επίσης ο σκληρός δίσκος του φορητού της υπολογιστή, τον οποίο η ίδια επιχείρησε να καταστρέψει λίγο πριν συλληφθεί. 

Αρπαγή 10χρονης: Σε τεστ DNA υποβλήθηκε η 33χρονη κατηγορούμενη

Συγκεκριμένα οι ελληνικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο η υπόθεση της δεκάχρονης να συνδέεται με διεθνή κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης, όπως αυτό που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η αστυνομία έχει καταφέρει να ρίξει φως στην πορεία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της 33χρονης. Πρόκειται για τρεις επαφές της που είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών και όπως έχει προκύψει από τις έρευνες η μία από αυτές εντοπίζεται στη βόρεια Ευρώπη. 

Αρπαγή 10χρονης: «Δεν έχω κάνει κάτι κακό»-Τι λέει η 33χρονη από τη φυλακή

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή να αποτελεί τμήμα πολυδαίδαλων και διεθνών κυκλωμάτων διασποράς υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς την ίδια περίοδο με την αρπαγή της δεκάχρονης και τη σύλληψη της 33χρονης, συνέπεσε με την εξάρθρωση δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων με έδρα την πόλη Μπέργκις Γκλάντμπαχ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία της Γερμανίας. 

Στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονται περισσότεροι από 30.000 ύποπτοι. Ήδη έχουν συλληφθεί έντεκα άτομα που κατηγορούνται για παραγωγή και διασπορά υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Έχουν επίσης ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρία θύματα, ηλικίας 5, 10 και 12 ετών. 

Πρώην σύζυγος 33χρονης: «Ήταν στον υπολογιστή και έλεγε ότι ψάχνει δουλειά»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews από τη Γερμανία η αστυνομία της Κολωνίας που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη διαπιστώσει τις επαφές του κυκλώματος με την Αυστρία την Ελβετία και την Ιταλία. Στις γερμανικές έρευνες όμως περιλαμβάνεται και η νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα. 

Όπως επισημαίνουν οι πηγές από τη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια λόγω των αρκετών περιστατικών εκμετάλλευσης ανηλίκων προσφύγων η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο αντίστοιχων διεθνών ερευνών. 

Αρπαγή Θεσσαλονίκη: Η κατάθεση της 10χρονης - Όσα είπε στους αστυνομικούς

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζουν να χτενίζουν το σκληρό δίσκο του υπολογιστή της 33χρονης αλλά και τη διαδικτυακή της δραστηριότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

Αυτό που δυσχεραίνει τις έρευνες είναι ο τρόπος που η απαγωγέας της 10χρονης επιχείρησε να καλύψει τα ψηφιακά της ίχνη. Λίγο πριν συλληφθεί δεν έσπασε αλλά έριξε νερό στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό της, προκαλώντας μεγάλη φθορά στις συσκευές.

Αρπαγή 10χρονης: Μήνυση κατά της 33χρονης κατέθεσε ο πρώην σύζυγός της

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να δουν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέσω του λάπτοπ και του κινητού, εξηγούν όμως ότι αυτό πιθανόν θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει καταθέσει η δεκάχρονη στις αρχές, η 33χρονη της είχε βάλει μέικ απ και είχαν βγάλει μαζί μία φωτογραφία με το κινητό της.

Υπόθεση 10χρονης: Η 33χρονη πλούτισε ξαφνικά τους τελευταίους μήνες

Παράλληλα η μικρή έχει καταθέσει ότι κατά την παραμονή της στο σπίτι της 33χρονης ήταν παρούσα σε βιντεοκλήση που είχε κάνει η απαγωγέας με αλλοδαπό άνδρα. Έκανε λόγο επίσης για τηλεφωνικές κλήσεις της συλληφθείσας, αναφέροντας πως σε μία από τις συνομιλίες μιλούσε ξένη γλώσσα, ενώ σε άλλη έκανε συζήτηση για την πληρωμή μιας επιταγής.

Μαρκέλλα: Και αναμεταδόσεις προσωπικών στιγμών καταγγέλλει η μικρή

Τέλος δε θεωρείται καθόλου τυχαία χρονικά η πρόσφατη επιχείρηση της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βορείου Ελλάδας που την Παρασκευή 3 Ιουλίου ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Ελλήνων υπηκόων και τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος ακόμη πέντε για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Οι άνθρωποι αυτοί είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους και εφαρμογές κατεβάζοντας και ανεβάζοντας πλήθος αρχείων με εικόνες και βίντεο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top