Δολοφονία Μακρή: Οι δολοφόνοι παρακολουθούσαν το σπίτι του επιχειρηματία

Όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που εξέτασε το υλικό από τις κάμερες

Συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο κατηγορούμενων για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή. Σήμερα κατέθεσε συνεργάτης του επιχειρηματία, με τον οποίο λίγο πριν τη στυγερή δολοφονία του είχαν εγκαίνια εταιρίας σεκιούριτι, καθώς και ο αστυνομικός που εξέτασε το υλικό από τις κάμερες.

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Μακρή - Ξέσπασε η σύζυγός του

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα και η σύζυγος του θύματος, Βικτώρια Καρύδα, η οποία ξέσπασε σε φωνές στο τέλος της συνεδρίασης και απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους φώναξε «καθάρματα», βγαίνοντας έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, ο συνεργάτης του Μακρή ανέφερε κατά την κατάθεσή του ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν αντιλήφθηκε ότι φοβόταν κάτι ή κάποιον, μέχρι το ξαφνικό τηλεφώνημα που δέχτηκε λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Μακρή: Λύγισε η σύζυγός του

Καρέ-καρέ το στυγερό έγκλημα

Ο αστυνομικός που εξέτασε το υλικό από τις κάμερες τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και γειτονικές οικίες, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη σκηνή του εγκλήματος και έδωσε στο φως λεπτομέρειες της μοιραίας νύχτας.

Δολοφονία Μακρή: Ο Βούλγαρος κατηγορούμενος «σπάει» τη σιωπή του στο Star

«Το θύμα πήγε στο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, ήρθε άτομο με όπλο στα χέρια. Πυροβόλησε στο αυτοκίνητο, το θύμα βγήκε από την πόρτα του οδηγού και συνέχισε τους πυροβολισμούς. Το θύμα κατέρρευσε και ο δράστης έφυγε τρέχοντας. Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, στην πόρτα του συνοδηγού φάνηκε μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο πέρασε με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης», είπε κατά την κατάθεσή του.

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός

Μετά το υλικό που εξέτασαν από τις κάμερες στο σπίτι του θύματος, οι αρχές αναζήτησαν υλικό και από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή. Από αυτό το υλικό κατέληξαν στη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το ίδιο αυτοκίνητο την προηγούμενη ημέρα φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις, τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία.

«Από σιλουέτα του αυτοκίνητου και την κίνηση του θεωρούμε ότι είναι το ίδιο», ανέφερε ο αστυνομικός κατά την κατάθεσή του.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Γλυφάδα. Εκεί προέκυψε ότι αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά (μάρκα, τύπος) είχε ενοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε, το αυτοκίνητο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα την 1η Νοεμβρίου.

«Είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων πως επιστράφηκε παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο», φέρεται να είπε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του.

Από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ήταν δύο τα πρόσωπα που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία.

Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών μάλιστα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηρίστηκα των αυτοκινήτων. Δε μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα.

Εισαγγελέας: Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας: Δεν έχω γνώσει όλης της δικογραφίας.

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πώς κάνετε δικογραφία; 

Μάρτυρας: Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πώς άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τέσσερα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας: Πως προβήκατε στη σύλληψη; 

Μάρτυρας: Είχαμε ισχυρές ενδείξεις...

Η απόδειξη αγοράς ρούχων και καπέλου τζόκεϊ 

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα, στην οποία μέσα υπήρχε, μέσα μεταξύ άλλων, μία απόδειξη. Από αυτήν οδηγήθηκαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως το τζόκεϊ που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών.

Το δικαστήριο διέκοψε και στην επόμενη συνεδρίαση θα καταθέσει ο αστυνομικός, ο οποίος συνέταξε το διαβιβαστικό της υπόθεσης μετά από αίτημα του εισαγγελέα της έδρας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top