Κύκλωμα εκβιαστών: Συνελήφθησαν 11 άτομα - Εμπλέκονται και αστυνομικοί

Κατηγορούνται επίσης για κυνομαχίες και εμπόριο όπλων και ναρκωτικών

Δύο κυκλώματα, ένα στην Αττική και ένα στη Βόρεια Ελλάδα, στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί εξαρθρώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά 11 μέλη της συμμορίας με την κωδική ονομασία «Ξέρξης», που κατηγορούνται για εκβιασμούς, ανάμεσά τους και αστυνομικός που φέρεται να βρισκόταν πολύ κοντά στον ηγετικό πυρήνα.

Ακόμη, κατηγορούνται για ξυλοδαρμούς καταστηματαρχών, ενώ ο αρχηγός διοργάνωνε και κυνομαχίες σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 35χρονο που δε δίσταζε να φωτογραφίζεται με όπλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τους αστυνομικούς χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σκληροί και τους αποδίδονται εκβιασμοί καταστηματαρχών, ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών, τοκογλυφίες και αγοραπωλησίες όπλων. Από τους αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών συνελήφθη και ένας συνάδελφός τους, ο οποίος φέρεται ότι ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου, το κύκλωμα έκανε και εμπόριο όπλων και ναρκωτικών με κωδικές ονομασίες.

Απίστευτες καταγγελίες για τη δράση της συμμορίας

Η συμμορία παρείχε προστασία σε καταστήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούνταν  στις επιχειρήσεις μέλη της ως φύλακες τους οποίους οι ιδιοκτήτες υποχρεώνονταν να πληρώνουν με ημερομίσθιο. Σοβαρά εξετάζεται ο ρόλο δύο ακόμη αστυνομικών και ενός υπαξιωματικού του πολεμικού ναυτικού.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ακόμη για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και κλοπές αυτοκινήτων. Σε μια περίπτωση ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη 1.000 ευρώ για να το επιστρέψουν και σε μια άλλη 3.000 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 25 άτομα και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 32 περιπτώσεις εκβίασης καταστηματαρχών, δύο εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών και τέσσερις κλοπές οχημάτων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top