«Μαϊμού» γιατρός: Οι πολλές ταυτότητες - Θύμα του γνωστός επιχειρηματίας

Οι αρχές θα δώσουν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη την υπόθεση του άνδρα που αυτοπροσδιοριζόταν ως γιατρός και εκμεταλλευόταν τον πόνο ανθρώπων που έψαχναν γιατρειά σε σοβαρές ασθένειες. Όσο περνάνε ο ώρες ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του.

Γιατρός «μαϊμού»: Βαριά ποινική δίωξη εναντίον του - Συνεργός η γυναίκα του

Ο «μαϊμού» γιατρός που εξαιτίας των πρακτικών του έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών από Κω και Σέρρες και ένας 76χρονος από την Αθήνα, κατηγορείται πλέον για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και διάθεση ναρκωτικών ουσιών, και δυο πλημμελήματα, απάτη και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Η αστυνομία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι τα περιστατικά εξαπάτησης ξεπερνούν τα ήδη 45 γνωστά.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι κατάφερε να εξαπατήσει ακόμα και γνωστό επιχειρηματία, στον οποίο θα του πουλούσε δήθεν μυστικά μια λίστα την οποία ήθελαν και οι αμερικανικές διωκτικές αρχές.

Είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Παναγιώτης Μπούσιος από τη ΓΑΔΑ, ο κατηγορούμενος που μέχρι στιγμής δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς για την υπόθεση. 

Μάλιστα, το 2016 του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα για διάφορες απάτες.

Τα δεκάδες πρόσωπά του

Για αρκετά χρόνια οι αρχές προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν, όμως οι πολλές ταυτότητές του και το γεγονός ότι δε διέθετε δικό του ιατρείο, δυσχέραναν το έργο της αστυνομίας.
Τα προφίλ του πολλα: στους ασθενείς του παρουσιαζόταν ως γιατρός και γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, σε γνωστό επιχειρηματία είχε συστηθεί ως μέλος της CIA, σε άλλους συστηνόταν ως μέλος του Ερυθρού Σταυρού, ενώ στη γειτονία του τον ήξεραν ως πιλότο.  

Οι τρεις συνεργοί 

Ο εν λόγω «γιατρός» φαίνεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης που ξεγελούσε ανυποψίαστους ασθενείς και τους αποσπούσε υπέρογκα ποσά για να τους γιατρέψει με μαντζούνια, χορηγώντας ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης. 

Η ελληνική αστυνομία ταυτοποίησε τους συνεργούς του που φέρεται να είναι τόσο η σύζυγός του όσο και άλλοι δύο γιατροί.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου συνήθιζε να παρουσιάζεται ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι δύο συνεργοί του υποτιθέμενου γιατρού που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες είναι και αυτοί γιατροί. 

Όπως φαίνεται, είχε εξαπατήσει γιατρούς με τους οποίους εξέταζε μαζί. Όμως, δυο από αυτούς, παρόλο που ήξεραν ότι δεν είχε πτυχία και εξειδικεύσεις του παραχωρούσαν τα γραφεία τους. 

Αυτοί είναι που έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top