Γιατρός «μαϊμού»: Βαριά ποινική δίωξη εναντίον του - Συνεργός η γυναίκα του

Προκάλεσε τον θάνατο δύο παιδιών και ενός ηλικιωμένου

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο 47χρονος «μαϊμού» γιατρός, ο οποίος συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης και οδηγήθηκε κατευθείαν στον 1ο ανακριτή ναρκωτικών, ο οποίος προσωποποίησε τις κατηγορίες σε βάρος του και κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και διάθεση ναρκωτικών ουσιών, και δυο πλημμελήματα, απάτη και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Μάλιστα, ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί. Ωστόσο, ο ρόλος των δυο τελευταίων ερευνάται ακόμη καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του - Τα θύματά του

Από τις «θανάσιμες» πρακτικές που χρησιμοποιούσε ο «μαϊμού» γιατρός έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών από Κω και Σέρρες, καθώς και ένας 76χρονος από Αθήνα, ενώ μόνο για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ. Μάλιστα, φαίνεται ότι η έρευνα άρχισε μετά την καταγγελία των γονέων των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι αρχές, ήπήρχε δυσκολία να ταυτοποιηθεί και να εντοπιστεί , καθώς άλλαζε συνεχώς στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις. 

Στα χνάρια του «γιατρού» έφτασαν κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε η δικηγόρος ενός από τα δύο νεότερα θύματα, με αποτέλεσμα να βρουν στη συνέχεια ότι και το άλλο παιδί είχε εξεταστεί από αυτόν.

Πώς εξαπατούσε τους ασθενείς

Κατόπιν έρευνας 13 τουλάχιστον μηνών, προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός «μαϊμού» χορηγούσε ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης.

Μάλιστα, εμφανιζόταν ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό - επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Πουλούσε» θρησκεία στους ασθενείς 

Μία από τις τεχνικές που φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε ο «γιατρός» για να προσελκύει ασθενείς που χρειαζόταν απελπισμένα θεραπεία, ήταν η θρησκεία.

Σύμφωνα με τις αρχές, έβρισκε τους «πελάτες» από εκκλησίες και μοναστήρια σε Αττική και Βόλο, χωρίς οι ιερείς να το γνωρίζουν, ενώ μέσα στο γραφείο του είχε πολλές εικόνες και εικονίσματα.
 

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσε

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Είχε θησαυρίσει - Έπαιρνε χιλιάδες ευρώ από τα περιστατικά ασθενών του

Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Οι συνεργοί 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις συνεργοί του υποτιθέμενου γιατρού που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες είναι και αυτοί γιατροί.

Όπως φαίνεται, είχε εξαπατήσει γιατρούς με τους οποίους εξέταζε μαζί. Όμως, δυο από αυτούς, ενώ ήξεραν ότι ήταν «μαϊμού» του παραχωρούσαν τα γραφεία τους. 

Αυτοί είναι που έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμα:

-    Δύο όπλα – αεροβόλα, 

-    Δύο μαχαίρια,

-    Θρησκευτική εικόνα - πιθανή αρχαιότητα,

-    Αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας

-    Χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ.,

-    CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top