Βιτριόλι: Πόσο εύκολα μπορεί να βρει κάποιος το «υγρό όπλο της αντιζηλίας»

Ο πόνος που προκαλεί είναι ανυπόφορος και τα εγκαύματα είναι τρίτου βαθμού

Με αφορμή την επίθεση με βιτριόλι που έγινε στην άτυχη νεαρή γυναίκα, την 34χρονη Ιωάννα, ερωτήματα προκαλεί από πού μπορεί κάποιος να προμηθευτεί ένα τόσο βλαβερό και επικίνδυνο οξύ. Και η αλήθεια είναι πως είναι τρομακτικό ότι η αγορά βιτριολιού μπορεί να γίνει εύκολα από το διαδίκτυο. Μάλιστα, στοιχίζει μόλις 3,5 ευρώ και δυστυχώς τα κίνητρα του αγοραστή δεν μπορούν να ελεγχθούν. 

Επίθεση με βιτριόλι: Ένα έγκλημα για ασήμαντο λόγο;

«Μέσα από το διαδίκτυο κανείς αν ξέρει τα σωστά δρομολόγια μπορεί να προμηθευτεί τα πάντα.  Μέσα στο dark web συχνάζουν όλοι οι κακοί του διαδικτύου» σημειώνει ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας. 

Έτσι με μία απλή αναζήτηση, ο καθένας μπορεί να αποκτήσει το «υγρό όπλο της αντιζηλίας» όπως αποκαλούν το βιτριόλι. Το μαύρο διαδίκτυο του χαρίζει την  ανωνυμία να δράσει ανεξέλεγκτα.

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο διάλογος της κατηγορούμενης με την εταιρία ταξί

«Το διαδίκτυο δεν φταίει το ότι η κυρία μπήκε μέσα ψώνισε και βρήκε το θανατηφόρο υλικό. Το αρρωστημένο πάθος είναι αυτό που εκτελεί. Έτσι λοιπόν μακριά από αρρωστημένα πάθη» προσθέτει ο κ.Σφακιανάκης. 

Το βιτριόλι λιώνει τα πάντα. Στην αγορά στοιχίζει 3,5 ευρώ το λίτρο. Ευτυχώς κάποιοι καταστηματάρχες το διαθέτουν με έκδοση επαγγελματικού τιμολογίου και επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.  

«Δυστυχώς στο διαδίκτυο είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Ο άνθρωπος είναι εκείνος που προκαλεί το κακό. Δεν είναι το υλικό που ευθύνεται για την κακή του χρήση. Σε ένα σούπερμαρκετ να πάτε θα βρείτε αντίστοιχα προϊόντα» εξηγεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων χημικών, Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Βίντεο στο διαδίκτυο παραδίδουν μαθήματα... σπιτικού θειικού οξέος

Είναι εξωφρενικό το ότι κάποιοι παραδίδουν ανεξέλεγκτα  μαθήματα στο διαδίκτυο  για το πώς να φτιάχνει κανείς αυτό το υγρό όπλο.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο διότι το προϊόν το οποίο βγαίνει από διάφορες αντιδράσεις τα οποία δείχνουν στο youtube . Το πιο πιθανό είναι να αποκομίσει κανείς εγκαύματα ή να αποκτήσει ερεθισμούς στα μάτια στην καλύτερη των περιπτώσεων» εξηγεί ο κ.Παπαδόπουλος.

Ο πόνος που προκαλεί είναι ανυπόφορος και τα εγκαύματα είναι τρίτου βαθμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν πέσει πάνω σε ανθρώπινο δέρμα θα πρέπει να ρίχνουμε νερό για 45 λεπτά αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα ρούχα και τα κοσμήματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top