Επίθεση με βιτριόλι: Ένα έγκλημα για ασήμαντο λόγο;

Τα σημαντικότερα σημεία της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ελλάδα τις εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι. Γύρω στις 09:30 το πρωί της 20η Μαΐου, η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από γυναίκα που είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά της, στην είσοδο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας όπου εργάζεται το θύμα. Η κοπέλα μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο Θριάσιο και υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις, έχοντας εκτεταμένα εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα από το οξύ. 

Επίθεση βιτριόλι: Πώς είναι η υγεία της Ιωάννας

Επί 22 μέρες, οι Αρχές αναζητούν τη δράστιδα της επίθεσης. Σύμφωνα με το θύμα, γυναίκα ήταν αυτή που της έριξε το βιτριόλι, ωστόσο δεν μπορεί να αποδώσει σε κανένα πρόσωπο την επίθεση. Οι έρευνες εστιάζονται πλέον στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών. Όλες αυτές τις μέρες στο κάδρο των υπόπτων μπαίνουν αρκετές γυναίκες, ενώ παράλληλα εξετάζεται το φιλικό, συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας. 

Επίθεση βιτριόλι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή της δράστιδος

Μέχρι που στις 11 Ιουνίου, οι εξελίξεις στην υπόθεση διαδέχονται η μία μετά την άλλη. Στην περιοχή του Ζωγράφου, οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της. Έχουν ενδείξεις ότι η γυναίκα αυτή ενδέχεται να είναι ύποπτη. Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. 

Επίθεση βιτριόλι: Η περούκα, τα ρούχα και η τηλεκάρτα που κατασχέθηκαν

Μαζί εντοπίζεται και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποιήσει η φερόμενη δράστις για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση. Το κεντρικό δελτίο του Star έφερε στη δημοσιότητα μάλιστα, ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση της φερόμενης δράστιδος στην εταιρία «My way» , όπου ζητά μια μέρα πριν την επίθεση, να την περιμένει ταξί στη λεωφόρο Θησέως. Καλεί από απόρρητο νούμερο και προθυμοποείται να προπληρώσει τη διαδρομή. Υποστηρίζει ότι έχει προγραμματισμένες συνέντευξεις για δουλειά και δε θέλει να καθυστερήσει. 

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο διάλογος της κατηγορούμενης με την εταιρία ταξί

Η προσαγωγή της 35χρονης ιδιωτικής υπάλληλου σε δικηγορικό γραφείο, μετατρέπεται σε σύλληψη, το απόγευμα της 11ης Ιουνίου. Οδηγείται στον εισαγγελέα, ο οποίος της ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια. Η 35χρονη απαντά ότι τα ρούχα που βρέθηκαν στο σπίτι της είναι συνηθισμένα στην αγορά, ότι την περούκα την είχε προμηθευτεί γιατί δεν της άρεσε η βαφή στα μαλλιά της και ότι την ώρα της επίθεσης στην Καλλιθέα, απουσίαζε από τη δουλειά της γιατί είχε πάει να περιποιηθεί τα νύχια της.

Επίθεση με βιτριόλι: «Πήρα την περούκα γιατί δε μου πέτυχε η βαφή»

Η 35χρονη, η οποία απολογείται την ερχόμενη Τρίτη στις 16 Ιουνίου, αρνείται μέχρι αυτή την ώρα την εμπλοκή της στην υπόθεση με το βιτριόλι.

Βιτριόλι: Προσωρινά κρατούμενη η 35χρονη - Στις 16 Ιουνίου η απολογία της

Ωστόσο, αν οι ισχυρές ενδείξεις των αρχών ότι η 35χρονη είναι η φερόμενη δράστις, τι πυροδότησε μια τέτοια επίθεση; Ο λόγος μοιάζει να είναι ασήμαντος, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία και σύμφωνα με τη δικογραφία η ερωτική αντιζηλία είναι το κίνητρο. Ερωτική αντιζηλία για έναν άντρα, τον σύντροφο της 35χρονης, που φέρεται να είχε επικοινωνήσει με την Ιωάννα πριν από ενάμιση με δύο χρόνια, χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ. Το αίτημα φιλίας στο facebook που έκανε ο 40χρονος στην Ιωάννα φέρεται να ήταν η αφορμή. Όταν το είχε αντιληφθεί η 35χρονη είχε στείλει μήνυμα στην Ιωάννα. Η επικοινωνία τους στο messenger, που έγινε τον Νοέμβριο του 2018 και παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Star είναι αποκαλυπτική. 

Επίθεση με βιτριόλι: Η συνομιλία της Ιωάννας με την 35χρονη

Είναι η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες για τον άνδρα που αποτέλεσε εν αγνοία του «μήλον της Έριδος».

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν. ;

Ιωάννα: Όχι  βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα. 

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ. 

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ...

Τέλος, σύμφωνα με την κατάθεση του 40χρονου, ο ίδιος δεν είχε συναντήσει ποτέ την Ιωάννα. Είχαν ανταλλάξει μερικά τυπικά μηνύματα.

Επίθεση βιτριόλι: Η κατάθεση του 40χρονου -Η σχέση του με την κατηγορούμενη

Με την 35χρονη όπως είπε ο ίδιος: «Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top