Επίθεση βιτριόλι: Η περούκα, τα ρούχα και η τηλεκάρτα που κατασχέθηκαν

Τα σημεία ταύτισης με τη δράστιδα-Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη δικογραφία

O δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star βήμα - βήμα τα στοιχεία που οδήγησαν την Αστυνομία στα ίχνη της

Την Τρίτη απολογείται η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου. Εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια, με την ίδια να αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές αναζητούσαν επί 22 μέρες τη δράστιδα της επίθεσης με οξύ, που προκάλεσε η οποία σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της Ιωάννας. 

Βιτριόλι: Προσωρινά κρατούμενη η 35χρονη - Στις 16 Ιουνίου η απολογία της

Πώς όμως έφτασαν οι αρχές να θεωρούν τη 35χρονη ως βασική ύποπτη;

Το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής, η άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και η καταγραφή της φωνής της δράστιδος στην εταιρία ταξί φαίνεται πως διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό της βασικής ύποπτης. Οι αστυνομικοί όταν πήγαν χθες το πρωί στο σπίτι της 35χρονης στου Ζωγράφου, δεν είχαν ακράδαντα στοιχεία. Η αντίδρασή της τους έβαλε σε σκέψεις και μετά  από έρευνα στο διαμέρισμα της 35χρονης βρήκαν μια περούκα, ένα παντελόνι καμπάνα, ένα σακίδιο, μια καμπαρντίνα που φαίνονται να ταυτίζονται απόλυτα με αυτά που έχει καταγραφεί να φοράει η φερόμενη ως δράστις τη μέρα της επίθεσης, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. 

Οι φωτογραφίες ντοκουέντο από τη δικογραφία

 

Το σακίδια, το παντελόνι και η καμπαρντίνα που κατασχέθηκαν 

Επίθεση βιτριόλι: Τα μηνύματα που είχε στείλει η 35χρονη στην Ιωάννα

Το σακίδιο που κατασχέθηκε και το σακίδιο που κρατούσε η φερόμενη ως δράστις

Επίθεση βιτριόλι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την προσαγωγή της 35χρονης

Το παντελόνι σε σχήμα καμπάνα που φορούσε η φερόμενη δράστις και το παντελόνι που κατασχέθηκε

Η καμπαρντίνα που φορούσε η φερόμενη δράστις και η καμπαρντίνα που κατασχέθηκε

Επίθεση με βιτριόλι: «Πήρα την περούκα γιατί δε μου πέτυχε η βαφή»

Η περούκα που βρέθηκε στην κατοχή της 35χρονης και κατασχέθηκε

Επισημαίνεται δε, ότι τη μέρα της επίθεσης η θερμοκρασία ήταν 26-27 βαθμούς Κελσίου, με την κοπέλα φερόμενη ως δράστιδα να φορά αρκετά ρούχα βάσει των καιρικών συνθηκών. 

Στην κατοχή της 35χρονης βρέθηκε μια τηλεκάρτα. Από την τηλεκάρτα με τον ίδιο αριθμό,  έγιναν οι κλήσεις προς την εταιρία ταξί, όταν ζήτησε όχημα για να εξασφαλίσει τη διαφυγή της. 

Η τηλεκάρτα που κατασχέθηκε

Τέλος, από το βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ότι η δράστις με τη συγκεκριμένη ενδυμασία, λίγο μετά τη στιγμή της επίθεσης, έχει καταγραφεί να διασχίζει με βιασύνη τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου,  με κίνδυνο να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα, προκειμένου να φτάσει γρήγορα στο ταξί που την περίμενε. 

Επίθεση βιτριόλι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή της δράστιδος


Η φερόμενη δράστις διασχίζει με ταχύτητα τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top