Ορατό το δεύτερο κύμα πανδημίας: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά

Νέες προειδοποιήσεις από τον καθηγητή Νίκο Σύψα

Εφησυχασμό παρατηρεί τον τελευταίο καιρό από τους πολίτες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας και δεν κρύβει τον προβληματισμό του, καθώς όπως σημειώνει δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας επεσήμανε πως τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πάρα πολύ λίγα και ο δείκτης Ρ0 είναι ο καλύτερος σε όλη την Ευρώπη, όμως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. 

ΠΟΥ: Πιθανή μια άμεση δεύτερη κορύφωση του κορωνοϊού

«Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και μπορεί να γυρίσει απότομα. Ο ΠΟΥ είπε το αυτονόητο, ότι αν παραβιάσουμε τους βασικούς κανόνες, που είναι ο κανόνας της απόστασης όλα όσα κερδίσαμε θα τα χάσουμε και ταχύτατα», δήλωσε.

Όπως είπε, σε δύο εβδομάδες θα έχουμε τα στοιχεία για τις επιπτώσεις από τους συνωστισμούς που παρατηρήθηκαν σε πλατείες και έξω από μπαρ κι ευχήθηκε να μην είναι άσχημες. 

Χαλάρωσαν οι Ευρωπαίοι: Παρακολούθησαν αγώνα και συνωστίστηκαν σε παραλίες

«Ένα νέο κύμα πανδημίας μπορεί να υπάρξει ανά πάσα στιγμή», είπε ο κ. Σύψας και ανέφερε το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου σε κάποιες περιοχές η παραβίαση των κανόνων είχε σαν αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξηθούν κατά 150 μέσα σε μια μέρα. 

Θεσσαλονίκη: Πήραν το ποτό τους και συνωστίστηκαν έξω από καταστήματα

«Ο ιός εάν βρεθεί σε μια κλειστή περιοχή, λόγου χάρη σε έναν συνωστισμό, μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά, δηλαδή ο ένας άνθρωπος να μην μολύνει δύο ή τρεις να μολύνει δέκα ή εκατό κι αυτοί άλλους εκατό», τόνισε ο κ. Σύψας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top