Χαλάρωσαν οι Ευρωπαίοι: Παρακολούθησαν αγώνα και συνωστίστηκαν σε παραλίες

Παραβίασαν τα μέτρα περιορισμού σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία

Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Ισπανοί μετά τη χαλάρωση των μέτρων / Reuters

Τεράστιο αγώνα να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τους πολίτες για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Ευρώπη, καθώς τα lockdown χαλαρώνουν σταδιακά το ένα μετά το άλλο. 

Η Daily Mail σε δημοσίευμά της αναφέρεται σε περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία τις τελευταίες ημέρες όπου και φαίνεται ότι οι πολίτες ξέχασαν την ύπαρξη της πανδημίας.

Γαλλία: 450 δισ. ευρώ κόστισε η πανδημία του κορωνοϊού στην κυβέρνηση

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περίπου 400 πολίτες συγκεντρώθηκαν παρά τις συστάσεις των Αρχών στο Στρασβούργο της Γαλλίας την Κυριακή, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου που διεξήχθη παράνομα στη χώρα, ενώ δεν έλειψε η παρέμβαση της αστυνομίας.

Η αστυνομία επενέβη και όταν μια γυναίκα αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στην πόλη Ομπενά, όπου η χρήση της είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Κρατίδια της Γερμανίας θέλουν να άρουν όλα τα μέτρα για τον ιό

Η Θουριγγία και η Σαξονία στη Γερμανία ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να άρουν πλήρως τα μέτρα για τον κορωνοϊό, χωρίς κανονισμούς, αλλά μόνο με τις απαραίτητες «συστάσεις».

Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γερμανία

Φαίνεται πως η απόφαση των κρατιδίων αυτών προκάλεσε την αντίδραση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επιθυμεί να επεκτείνει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και να αποτρέψει τις δημόσιες συγκεντρώσεις τουλάχιστον ως τις 5 Ιουλίου.

Η Γερμανία ξεκίνησε τη σταδιακή άρση της καραντίνα στις 20 Απριλίου και ως αυτή τη στιγμή φαίνεται πως τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να μειώνονται στη χώρα. 

Άνοιξαν οι παραλίες στην Ισπανία

Στην Ισπανία μετά την επαναλειτουργία των πάρκων στη Μαδρίτη, οι πολίτες μπορούν να συναντώνται σε ομάδες το πολύ 10 ατόμων, ενώ ορισμένα μπαρ και καφέ παραμένουν κλειστά.

Ισπανία: Για πρώτη φορά κάτω από 50 οι νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες νήσους, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν και πάλι για τους λουόμενους, με την απόφαση να προκαλεί ανησυχία στην κοινή γνώμη για την τήρηση αποστάσεων και μέτρων υγιεινής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top