Αγωνία για τον τουρισμό: Μεγάλος ο φόβος για την επιβίωση των μικρών νησιών

Διχασμένοι οι ξενοδόχοι

Διχασμένοι είναι οι ξενοδόχοι για το αν θα καταφέρουν φέτος να ανοίξουν. Στα μεγάλα νησιά οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει, όμως οι επαγγελματίες του τουρισμού στα μικρότερα νησιά φαίνονται προβληματισμένοι για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.  

 Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για τα ενοίκια επιχειρήσεων: Δύσκολο το - 40% 

Και ενώ η Κρήτη αυτή τη στιγμή θα μετρούσε τουλάχιστον ενάμιση μήνα ενεργής σεζόν, πολλά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και οι ιδιοκτήτες τους αναμένουν αγωνιωδώς το πράσινο φως για να ξεκινήσουν. 

Ωστόσο, στα μικρότερα νησιά επικρατεί μεγαλύτερος προβληματισμός. Για παράδειγμα, στους Λειψούς αρκετοί είναι οι ξενοδόχοι που σκέφτονται αν θα συμφέρει να ανοίξουν φέτος. 

Το σχέδιο της Ελλάδας για ασφαλή τουρισμό

«Τα νησάκια αυτά κατά βάση ζουν από τον τουρισμό. Χάσαμε το προηγούμενο διάστημα των δυο μηνών και από ό,τι φαίνεται όταν θα ανοίξουν οι πτήσεις μέχρι να οργανωθούν οι τουρίστες θα δούμε κόσμο από τέλη Ιουλίου και μετά. Που σημαίνει ότι η μισή χρονιά χάθηκε», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος των Λειψών στον Λάμπρο Δεμερτζή. 

Νησιά: Ξενοδοχεία Covid και γιατροί αναφοράς σε καθένα από αυτά!

Ανάλογη είναι και οι αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο περιφερειάρχης, «οι μονάδες μεγάλης δυναμικότητας ειναι πολύ προβληματισμένες διότι για να έχουν μια επικερδή πληρότητα θα πρέπει να έχουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Κυρίως στη Σάμο υπάρχει μια επιφύλαξη πώς θα ενεργήσουν».

Στην Πάρο, οι ξενοδόχοι τηρούν στάση αναμονής, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και κρέμονται από τις ανακοινώσεις για τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. 

Όπως φαίνεται, το παιχνίδι θα κριθεί στις πτήσεις από το εξωτερικό, που ειναι ο κυριότερος τρόπος προσέλευσης των τουριστών. Για την ώρα, μέχρι τις 31 Μαΐου συνεχίζεται η αναστολή όλων των πτήσεων  από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία και εξακολουθεί να ισχύει η προσωρινή απαγόρευση εισόδου  μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top