Το σχέδιο της Ελλάδας για ασφαλή τουρισμό

Διακρατικές συμφωνίες υπογράφει η κυβέρνηση

Ασφαλείς διακοπές είναι έτοιμη να προσφέρει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με χώρες που έχουν αντιμετωπίσει, όπως εμείς, επιτυχώς την πανδημία. Οι επαγγελματίες του τουρισμού ετοιμάζονται,  χωρίς ωστόσο να κρύβουν τον προβληματισμό αφού δεν ξέρουν ούτε πως θα λειτουργήσουν, ούτε πόσοι τουρίστες θα καταφέρουν τελικά να έρθουν.  

Αποκάλυψη: Με αυτές τις χώρες κλείνει συμφωνία η Ελλάδα για τουρίστες

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να ξαναγεμίσουν τα άδεια σοκάκια στα νησιά και για να πάρει μπροστά, έστω και με απώλειες, ο τουρισμός. 

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 

18 δισ. ευρώ μπήκαν πέρυσι στα κρατικά ταμεία από τον τουρισμό. Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου ώστε με διακρατικές συμφωνίες να περιορίσει τις απώλειες. Στις υπογραφές βρίσκεται με το Ισραήλ και την Κύπρο.  

Ποντάρει ακόμη σε συμφωνίες με βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία,  η Ρουμανία και η Βόρεια Μακεδονία,  καθώς οι γείτονες κάθε χρόνο ψηφίζουν Χαλκιδική και μπορούν οδικώς να φτάσουν σε τουριστικά θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας.

Κρίσιμο τεστ για τουρισμό το άνοιγμα των παραλιών - Πώς θα λειτουργούν

Η Ελλάδα βολιδοσκοπεί διακρατικές συμφωνίες με  χώρες που δείχνουν ότι έχουν αντιμετωπίσει σαν την Ελλάδα αποτελεσματικά τον κορωνοϊό, όπως οι Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Ρωσία και Αυστραλία.

Η Αθηνά έχει ήδη προτείνει τεστ 72 ώρες πριν κάποιος ταξιδέψει προς τη χώρα μας, να μην μπαίνουν σε καραντίνα στη χώρα επιστροφής τους, ενώ υπάρχουν χώρες που ζητούν τεστ και όταν ο τουρίστας φεύγει από την Ελλάδα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΒΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ" ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στόχος είναι να κλειστούν συμφωνίες με χώρες που θεωρούνται τα "βαριά πορτοφόλια" στον τουρισμό. Για αυτό και συζητάει με τη Γερμανία και την Αυστρία. Σχεδόν 3 δισ. ευρώ άφησαν την περσινή σεζόν οι Γερμανοί τουρίστες.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι Μαρία Δεναξά, όταν πρόκειται για χρήματα ακόμη και δυνατές φιλίες μπορεί να διαρραγούν. Το «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία»  που το περασμένο καλοκαίρι μεταφράστηκε σε 1 δισ.  ευρώ στον τουρισμό, φέτος δεν προβλέπεται να επαναληφθεί.  

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει πως θα ανοίξουν στις 8 ή στις 15 Ιουνίου τα εποχικά καταλύματα καθώς και φορολογικά κίνητρα για να καταστήσει τη χώρα ανταγωνιστική. Ανάμεσά τους,  μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια από το 24% στο 13%  Επίσης, εξετάζεται η κατάργηση του τέλους διαμονής για τα ξενοδοχεία. 

Ο ελληνικός τουρισμός θα πληγεί πάντως και στον τομέα της κρουαζιέρας. Μόνο στην  Κέρκυρα πέρσι είχαν πάει 510 κρουαζιερόπλοια.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top