Γιαμαρέλλου: «Η Θεία Κοινωνία προφυλάσσει την υγεία»

«Θα πάω στην εκκλησία την Κυριακή και θα κοινωνήσω»

Την άποψη ότι η Θεία Κοινωνία προστατεύει την υγεία και δεν κολλάει κανείς τίποτα αν κοινωνήσει, επανέλαβε η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας ότι η ίδια την Κυριακή θα πάει στην εκκλησία και θα μεταλάβει, χωρίς κανέναν φόβο. 

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο Μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό, όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;», είπε στον ΣΚΑΪ η κυρία Γιαμαρέλλου. 

Ανοίγουν οι εκκλησίες – «Πόλεμος» απόψεων για τη Θεία Κοινωνία

Επανέλαβε μάλιστα ότι ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό, αλλά «...αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιήσει το μυστήριο».

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας. Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου, ούτε συζήτηση», σημείωσε αναφερόμενη στην Θεία Μετάληψη.

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι εκκλησίες με λίγους πιστούς και αντισηπτικά

Όσο για τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει συνάδελφοί της επιστήμονες, είπε:

«Επειδή πρόκειται για μυστήριο, δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του Μυστηρίου, η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο Μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top