Ανοίγουν οι εκκλησίες – «Πόλεμος» απόψεων για τη Θεία Κοινωνία

Εν αναμονή των αποφάσεων για το Ιερό Μυστήριο

Τρεις μέρες πριν από το άνοιγμα των ναών για τους πιστούς, η Θεία Μετάληψη εξακολουθεί να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ επιστημόνων και ιερέων. Για αδιαπραγμάτευτο θέμα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ζητώντας αποδείξεις για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού μέσω του Ιερού Μυστηρίου. 

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνεται η Θεία Λειτουργία - Εκτάκτως και τις καθημερινές

Την ερχόμενη Κυριακή οι εκκλησίες ξανανοίγουν επισήμως για τους πιστούς, με σύστημα ελεγχόμενης αναμονής, αποστάσεις ασφαλείας και προστατευτικές μάσκες, που θα βγαίνουν μόνο τη στιγμή της Θείας Μετάληψης. 

«Διχάζει» η Θεία Κοινωνία

Το Ιερό Μυστήριο εξακολουθεί να ανοίγει διαλόγους με διάσταση απόψεων.  

«Έχουμε χάσει πια την κοινή λογική αυτή τη στιγμή. Δηλαδή τι γίνεται; Ο Θεός τους πιστούς δεν τους προστατεύει σε όλη την άλλη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και ξαφνικά κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας τους προστατεύει; Είναι δυνατόν να τα συζητάμε σοβαρά αυτά τα πράγματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι εκκλησίες με λίγους πιστούς και αντισηπτικά

Στον αντίποδα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την ιδέα της Θείας Μετάληψης. Ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος αποκάλυψε πως θα κοινωνούσε ακόμα κι αν ο προηγούμενος είχε την πιο κολλητική ασθένεια. Η δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δρόμο 89.8» έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. 

Κορωνοϊός: Ανοιχτές από σήμερα οι εκκλησίες - Διχάζει η Θεία Κοινωνία

«Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος που κοινώνησε πριν από μένα ήταν λεπρός, ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να υπάρχει που να κολλητική; Τo ομολογώ, το λέω έτσι δημοσίως για να το μάθει κι ο κόσμος, θα το έκανα», είπε χαρακτηριστικά. 

Η Θεία Κοινωνία στις άλλες χώρες

Στην Ισπανία και το Μαυροβούνιο οι πιστοί έχουν ήδη προσαρμοστεί στα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται για τον εκκλησιασμό τους. Οι εικόνες από ναούς και μοναστήρια με μάσκες και.. ευλαβική τήρηση των αποστάσεων, κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top